free download 78 travel guides written by experts

Sunteti multumiti de serviciile de alimentare cu apa?

Prin intermediul unui portal national va fi masurata satisfactia clientilor pentru imbunatatirea managementului operatorilor de servicii de apa

Calitatea apei consumate va fi atent monitorizata. Un portal web national va asigura accesul on-line la informatii de specialitate si va masura satisfactia clientilor de servicii de alimentare cu apa si epurare-canalizare.

Obiectivul proiectului de cercetare A-PORT, coordonat de SIVECO Romania, este imbunatatirea managementului operatorilor de servicii de apa, proiectul oferind o solutie inovatoare care sa permita obtinerea feed-back-ului de la consumatori si luarea celor mai bune decizii in raport cu acesta.

Serviciile publice de apa si tratarea apelor uzate sunt reglementate prin norme si indicatori obiectivi. Cum insa aceste servicii sunt asigurate de operatori eterogeni, nu exista intotdeauna mecanisme de masurare a satisfactiei consumatorilor, conform standardelor de management al calitatii. Nerespectarea acestor standarde are consecinte negative pentru populatie.

Proiectul A-PORT aduce nu numai o analiza a sesizarilor si informatiilor primite de la consumatori, dar si analiza datelor obtinute de la operatori (prin initiative complementare, de exemplu: //www.apabench.ro/) , care vor determina evolutia in timp a calitatii serviciului furnizat. In plus, prin coroborarea datelor obtinute din cele doua surse se vor putea face previziuni pe termen scurt, mediu si lung.

Pentru ca informatia primita de la consumatori sa fie obiectiva si pentru cresterea acuratetii studiului, se dezvolta un sistem de chestionare cu intrebari de control care sa permita filtrarea influentelor (politice, conjuncturale etc) ce pot denatura informatiile. Momentan, in stadiul de prototip, este disponibil publicului larg un chestionar preliminar, la adresa: //rd.siveco.ro/aport/web/guest/chestionar.

Parteneri in acest proiect sunt Asociatia Romana a Apei (ARA), Universitatea Crestina "Dimitrie Cantemir" (UCDC), iar Autoritatea Contractanta este Centrul National de Management Programe (Ministerul Educatiei, Cercetarii si Inovarii), in cadrul contractului nr. 11-071/18.09.2007. Durata de desfasurare a proiectului este 18.09.2007-17.09.2010.

Mai multe informatii gasiti pe site-ul proiectului: //rd.siveco.ro/portal/web/a-port/

Bucuresti, 09.12.2009

{mosloadposition user9} {mosloadposition user10}

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *