free download 78 travel guides written by experts

Sunt solutiile antivirus la final?

Declarația Symantec îi neliniștește pe utilizatori.

Declarația provocatoare a vicepreședintelui Symantec, Brian Dye, conform cãruia soluțiile software antivirus au “murit”, a bulversat companiile din întreaga lume și pe utilizatorii de Internet. Care este, de fapt, realitatea despre tehnologia antivirus? În fiecare zi, G DATA SecurityLabs descoperã mai mult de 8.000 de noi tulpini de programe malware. Viteza de reacție la adresa noilor amenințãri și performanțele tehnologiilor integrate sunt factori esențiali în lupta împotriva malware-ului. Programele antivirus care se bazeazã doar pe baze de semnãturi de viruși sunt demult depãșite. Tocmai de aceea, soluțiile moderne de securitate se bazeazã pe o combinație de tehnologii proactive și reactive, protejând chiar și împotriva amenințãrilor necunoscute. Acesta este motivul pentru care Ralf Benzmuller, șeful G DATA SecurityLabs, crede cã protecția antivirus este înca de neînlocuit.

Furnizori importanți, precum G DATA, au dezvoltat și integrat de ani de zile procese de protecție pe mai multe niveluri în soluțiile proprii, astfel încât sã poatã evita programele malware necunoscute și preveni exploatarea breșelor de securitate din programe. Aceasta a dat naștere la sisteme care au combinat semnãturile de viruși cu tehnologia defensivã proactivã și controlul dispozitivelor și al aplicațiilor și pune la dispoziția companiilor managementul patch-urilor, pentru a închide prompt breșele de securitate ale programelor.

Securitatea companiilor a adoptat un concept global

Este cert cã o protecție eficientã a infrastructurii IT necesitã tehnologii suplimentare și concepte de securitate, de genul instrumentelor de criptare pentru datele de valoare, firewall-uri și sisteme care permit implementarea politicilor de companie și managementul dispozitivelor.

"Securizarea rețelelor complexe ale companiilor este o sarcinã dificilã. Soluțiile antivirus eficiente, care reprezintã o parte din tehnologiile strategice defensive ce protejeazã pe mai multe fronturi, vor rãmâne prima opțiune în asigurarea unei protecții eficiente împotriva programelor malware," este mesajul clar venit din direcția lui Ralf Benzmuller.

Care este situația utilizatorilor casnici?

Conform expertului, soluțiile antivirus sunt cea mai importantã componentã pentru a nu deveni victime ale infractorilor cibernetici. "Din punctul de vedere al utilizatorilor casnici, lucrurile sunt diferite. Aceștia nu au nevoie de protejarea unor rețele mari, cu structuri eterogene, care sã-i fereascã de atacuri interne sau externe," spune Benzmuller. "Pentru utilizatorii casnici, protecția antivirus este un factor esențial în protejarea computerelor împotriva atacurilor actuale."

Experții de la G DATA SecurityLabs au adunat mai multe informații despre subiectul "Antivirus is dead" și le-au dezbãtut pe blogul G DATA https://blog.gdatasoftware.com/blog/article/the-evolution-of-anti-virus-solutions-continues.html.

Bucuresti, 13.05.2014
{mosloadposition user9}

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *