free download 78 travel guides written by experts

Sunetul cuvintelor

Amulya Malladi
Editura Leda, Colecţia: Love & Life LEDA
Review by Rudy

„Aceasta este prima mea carte care nu are ca subiect India sau indienii. Este despre o refugiata afgana, un apicultor danez si prietenia lor neobisnuita. De vreme ce nu sunt daneza, afgana sau apicultoare, am avut nevoie de ajutorul multor oameni pentru documentare si pentru a scrie aceasta carte.” („Sunetul cuvintelor”, Amulya Malladi, p. 270)

Scurt si cuprinzator. In cateva cuvinte autoarea practic spune ce vom citi, adica ce a scris ea, in recenta aparitie a Editurii Leda, „Sunetul cuvintelor” de Amulya Malladi.

Pe langa actiune in sine, cartea se constituie si ca o insiruire de redari de sunete diferite:

„Bataile aripilor albinelor au o frecventa de aproximativ 11.400 pe minut – de aici si bazaitul specific. […]
Bzzzzzz, precum zumzetul a mii de albine.” (p. 7)

„Asa suna limba daneza pentru Raihana, precum zumzetul albinelor lui Chacha Bashir.

Danezii […] mormaiau […] cand vorbeau. Gluma invariabila, ii spusese Layla, era ca ei vorbeau ca si cum ar fi avut cartofi fierbinti in gura […]. (p. 8)

Amulya Malladi, autoarea romanelor „The Mango Season”, „A Breath of Fresh Air”, „Serving Crazy with Curry”, „Song of the Cuckoo Bird” este indianca la origine si a trait o perioada in SUA. S-a nascut in anul 1974, iar acum este stabilita in Danemarca, alaturi de sot si de cei doi copii ai sai.

Poveste simpla, placuta la citit, autentica despre doi oameni atat de diferiti din toate punctele de vedere. Caci nu prea poti pune semn de egalitate intre o musulmana si un danez… Cat despre rasism, ce sa mai zic…

O carte care exclude prejudecata si ideile preconcepute.

Un roman captivant, care parca te imbie sa devii apicultor…

O carte foarte frumoasa. Si impresionanta.

O carte pe care va sfatuiesc si pe voi sa o cititi.

Va invitam sa cititi acest roman si apoi sa ne trimiteti comentariul dumneavoastra cu privire la el pe adresa loredana at prwave.ro si poate aparea pe site. {mosloadposition user10}

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *