free download 78 travel guides written by experts

Sun Plaza sustine copiii supradotati, alaturi de Centrul Gifted Education

În perioada 26 – 27 aprilie 2014, Sun Plaza Shopping Center organizează o serie de activităţi dedicate copiilor supradotaţi, dar şi părinţilor acestora, din dorinţa de a susţine tinerele talente ale comunităţii. Acţiunea face parte din programul de CSR al companiei pentru anul 2014 şi aduce în atenţia publicului sprijinul de care au nevoie copiii supradotaţi, dar şi vulnerabilităţile la care sunt expuşi.

Pentru a-şi descoperi şi dezvolta abilităţile şi inteligenţele multiple, copiii cu un IQ ridicat au nevoie de un program de educaţie diferenţiată. Centrul Gifted Education este prima instituţie din România dedicată exclusiv copiilor supradotaţi, ce le oferă acestora educaţie la nivelul abilităţilor lor înalte. Pentru ca aceştia să aibă performanţe pe măsura capacităţii intelectuale, au nevoie de susţinerea celor din jur, dar şi de stimulii corespunzători.

Statisticile arată că un număr alarmant dintre copiii supradotaţi îşi ascund calităţile pentru a nu fi supuşi pedepselor mediului lor social şi pentru a fi acceptaţi în colectivităţi. De foarte multe ori, în ciuda abilităţilor şi calităţilor deţinute au rezultate slabe la învăţătură, iar 50% dintre ei nu ating succesul social sau profesional la maturitate. De aceea, Sun Plaza vine în sprijinul micilor talente cu seminarii care să le stimuleze creativitatea şi inteligenţa.

În cadrul sesiunilor dedicate părinţilor, aceştia vor afla ce înseamnă un copil supradotat şi cum pot stabili dacă propriul copil are un IQ peste medie. De asemenea, participanţii vor primi informaţii despre formarea cunoştinţelor de bază şi principiile unei educaţii individualizate, de descoperire şi de stimulare a talentelor copilului. Părinţii vor avea posiblitatea de a primi răspunsuri la întrebări specifice şi de a interacţiona cu trainerii Centrului Gifted Education prezenţi la seminar.

Programul activităţilor este disponibil pe: //www.sun-plaza.ro/eveniment/182/vino-s-descoperi-talentul-din-copilul-tu.

Mai mult, la parterul centrului comercial, în intervalul 10:00-22:00, este amenajat un punct de informare special unde vizitatorii au la dispoziţie informaţiile necesare despre activităţile la care pot participa în acest sfârşit de săptămână, precum şi despre Centrul Gifted Education.

Centrul Gifted Education este o asociaţie non-profit cu misiunea de a descoperi şi de a dezvolta potenţialul copiilor cu abilităţi înalte, printr-o educaţie de excelenţă, promovând şi utilizând cea mai bună curriculă validată la nivel internaţional. Asociaţia dispune de un model de bune practici în educaţie, reţele de profesori talentaţi, experţi şi profesionişti în educaţie.

Mai multe detalii pe www.sun-plaza.ro şi www.facebook.com/Sun.Plaza.Shopping.Center.

Bucuresti, 24.04.2014
{mosloadposition user9}

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *