Find your $100k business idea in 10 days and get the first clients fast

Sun Plaza se deschide in octombrie 2009

Sun Plaza, cel mai important centru comercial din sudul Bucureştiului, este programat a fi inaugurat şi deschis publicului în octombrie 2009. Proiectul, o investiţie de 200 mil. EUR, a intrat în ultima fază de construcţie. Dezvoltatorul şi investitorul au convingerea că stadiul curent al Sun Plaza şi planificarea respectă evoluţia programată. Peste 900 de muncitori lucrează în prezent pe şantierul Sun Plaza, cea mai mare construcţie din Bucureşti, care însumează 210.000 m2 de suprafaţă construită.  

Proiectat de către biroul de arhitectură Chapman Taylor, Sun Plaza dezvoltă la Piaţa Sudului peste 80.000 m2 de spaţiu comercial, precum şi o clădire de birouri clasa A de 8.300 m2 suprafaţă închiriabilă, care va fi construită în cea de a doua fază a proiectului. 2.000 de locuri de parcare dispuse pe două niveluri subterane vor deservi clienţii, în timp ce conexiunea cu staţia de metrou Piaţa Sudului, prin pasajul subteran care ajunge direct în interiorul Sun Plaza – o componentă unică în România – realizează un acces rapid şi uşor chiar şi din zonele mai îndepărtate ale oraşului.

Principala ancoră comercială a Sun Plaza, hipermarketul Cora (23.000 m2), îşi va prelua spaţiul în vederea demarării lucrărilor de amenajare la 1 iunie. Baumax (reţeaua austriacă DIY, care îşi deschide în Sun Plaza, pe o suprafaţă de 10.000 m2, prima unitate din Bucureşti), Mobexpert (cu un magazin de 10.300 m2), lanţul de electrocasnice Flanco (prezent pe o suprafaţă de 2.500 m2) şi Cinema City (cu 15 săli de proiecţie şi 3.000 de locuri) sunt celelalte ancore puternice ale centrului comercial.

“Ne îndreptăm rapid spre finalizarea construcţiei, fapt ce ne permite să avem certitudinea că Sun Plaza va fi deschis în octombrie 2009. Hipermarketul Cora este primul care va intra în incintă pentru amenajări, în iunie”, a declarat Michaël Richard, Director General EMCT România, dezvoltatorul Sun Plaza.

Orientarea către “lifestyle” a Sun Plaza este asumată şi întărită prin prezenţa unor mărci comerciale internaţionale puternice, precum C&A, GAP, Marks & Spencer, Douglas, Sephora, Promod, Orsay, Imaginarium, Motivi, Deichmann şi altele. Sun Plaza înseamnă 150 de magazine, cafenele şi restaurante amplasate într-o zonă de ”food-court” cu 1.200 locuri la mese, spaţii de distracţie, terasă exterioară, un concept arhitectural generos din punct de vedere al spaţiului şi al volumelor, toate acestea contribuind la crearea unei ambianţe optime, potrivite întregii familii, atât pentru cumpărături, cât şi pentru relaxare.

“Sun Plaza va fi centrul dominant pentru cumpărături şi distracţie în sudul Bucureştiului. Mai mult de 85% din spaţiu a fost deja contractat, procesul de închiriere derulându-se cu uşurinţă. Suntem în faza finală de semnare cu mai multe mărci, iar în acest moment au mai rămas disponibile doar câteva unităţi”, a declarat Friedrich Wachernig, membru în Consiliul de Administraţie al Sparkassen Immobilien AG, investitorul Sun Plaza.

Sparkassen Immobilien AG este listată la Bursa din Viena de 21 de ani şi este cea mai veche companie de investiţii imobiliare din Austria. Compania este un investitor pe termen lung în proprietăţi rezidenţiale, birouri şi hoteluri în Austria, Germania, Bulgaria, România, Croaţia, Ungaria, Cehia şi Slovacia. La 31 decembrie 2008, valoarea totală a portofoliului era de 1,78 mld. EUR, iar spaţiul total de închiriat însuma 1.511.400 m2.

Dezvoltatorul Sun Plaza este compania EMCT România, prezentă pe piaţă de peste 10 ani şi cu un portofoliu divers de dezvoltări în România, printre care Carrefour, Bricostore şi Cora.

Bucuresti, 13.05.2009

{mosloadposition user10}

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *