metalshow

Sun Plaza organizeaza concursul de pictura „Proud to B”

· In vremuri tulburi, artistii sunt invitati sa le ofere locuitorilor orasului repere ale satisfactiei cotidiene
· Concursul face parte din strategia de promovare a pasajului pietonal dintre Sun Plaza si statia de metrou Piata Sudului

Concursul de pictura “Proud to B” urmareste sa le ofere bucurestenilor si locuitorilor din zona de sud a capitalei argumente pentru care sa fie mandri de comunitatea si cartierul in care locuiesc. Lucrarile castigatorilor, precum si o selectie din cele ale participantilor vor fi expuse timp de o luna in pasajul pietonal subteran dintre statia de metrou Piata Sudului si centrul comercial Sun Plaza. Vernisajul expozitiei va avea loc pe 21 iulie 2010.

Pasajul pietonal este primul din Romania care ofera o legatura directa intre metrou si un centru comercial. Lansat pe 16 iunie, acesta a implicat o investitie de 3 milioane EUR.

Tema “Proud to B” abordeaza perceptiile negative ale locuitorilor despre Bucuresti si cartierul in care traiesc. “Proud to B” nu este un inventar al monumentelor si “emblemelor” consacrate ale orasului, ci isi propune sa surprinda multiplele fatete ale vietii cotidiene, cultura din comunitati, cu viata ei proprie. “Proud to B” este o tema pozitiva – cartierul nu este doar saracie materiala, ci si o bogatie uneori uitata. Participantilor li se solicita sa surprinda aspecte particulare ale dimensiunilor pentru care locuitorii sa fie mandri de comunitatile lor (cultura, oameni, forme de progres etc).

Competitia va fi jurizata de reprezentanti ai comunitatii artistice: Ruxandra Demetrescu – rectorul Universitatii Nationala de Arte, Erwin Kessler – critic de arta si Dan Popescu – manager si curator H’Art Gallery.

Castigatorul concursului va primi Marele Premiu in valoare de 1500 EUR, pentru alti cinci participanti urmand sa fie decernate cinci mentiuni speciale in valoare de 300 EUR fiecare.

Concursul este deschis oricarui artist, indiferent de varsta. Perioada inscrierilor se incheie pe 16 iulie. Pentru a putea participa, artistii trebuie sa consulte procedurile de inscriere si regulamentul concursului pe pagina de Facebook a Sun Plaza.

Bucuresti, 02.07.2010

{mosloadposition user9}

{mosloadposition user10}

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *