free download 78 travel guides written by experts

Sun Plaza a intrat din nou in Guinness World Records, de data aceasta cu cea mai mare moneda

de ciocolata din lume

Păstrând tradiţia începută anul trecut, Sun Plaza a înregistrat un nou record mondial joi, 17 noiembrie. De data aceasta, Cea mai mare monedă de ciocolată din lume a fost cea care i-a asigurat prezenţa pentru al doilea an consecutiv în Cartea Recordurilor.

Moneda de ciocolată cântăreşte 265 de kg, are 1.35 m diametru şi 14 cm grosime. Aceasta va fi expusă timp de doă săptămâni în zona Blue Atrium (intrarea dinspre Piaţa Sudului), după care va fi tăiată şi împărţită vizitatorilor.

La realizarea monedei a lucrat un maestru cofetar specializat în prelucrarea ciocolatei, alături de o echipă formată din 10 oameni, timp de 3 zile şi 3 nopţi. Pentru susţinerea şi omologarea ei a fost nevoie de un suport special şi un cântar de mare calibru. Transportarea, manipularea şi expunerea s-au făcut după o schemă logistică foarte strictă care să nu permită periclitarea integrităţii proiectului, deoarece există un mare risc de crăpare la transport. Criteriile de construire şi omologare ale acestei monede au fost foarte riguros stabilite de reprezentanţii Guinness World Records.

În 2010, Sun Plaza a intrat în aceeaşi vestită Carte a Recordurilor cu cea ma mare instalaţie de lumini de Crăciun, ce a numărat nu mai puţin de 449.658 de beculeţe.

Dezvelirea monedei de ciocolată a avut loc în cadrul evenimentului de lansare a campaniei de iarnă găzduit de centrul comercial. Cristian Popescu-Piedone, Primar al Sectorului 4, şi reprezentanţii Sun Plaza: Cristina Iordan, Director de Marketing, alături de Vicentiu Spatar, Directorul Centrului Comercial, au reaprins cu această ocazie instalaţia de lumini, marcând debutul unor sărbători de poveste cu personaje feerice, reduceri de basm, distracţie şi cadouri magice.

Tradiţia recordurilor stabilite la Sun Plaza a continuat şi acest an. Pe lângă aceasta, cu ocazia Sărbătorilor de Iarnă am pregatit împreună cu partenerii noştri multă distracţie, cadouri, poveşti de Crăciun şi promoţii care fac din Sun Plaza destinaţia de senzaţie a întregii familii.

Ar fi extraordinar ca la aniversarea a 10 ani, Sun Plaza să intre în Cartea Recordurilor cu cele mai multe recorduri stabilite de un centru comercial, a declarat Cristina Iordan, Director de Marketing Sun Plaza.

Pentru prima oară în România, recordul omologat anul acesta se alatură evenimentului internaţional dedicat recordurilor Guinness (Guinness World Records Day) la care participă peste 200.000 de oameni din întreaga lume. Printre recordurile stabilite pe 17 noiembrie s-au numărat: Cea mai mare adunare de spiriduşi (în Dublin, Irlanda), Cel mai lung baton de ciocolată (13.11 m în Bologna, Italia), Cel mai bătrân instructor de yoga (Florida, SUA), Cea mai mare pictură 3D, Cea mai lungă pictură 3D (Londra, Marea Britanie) şi altele.

Toate recordurile stabilite în cadrul Guinness World Records Day 2011 vor fi nominalizate pentru a fi incluse în ediţia din 2012 a Cărţii Recordurilor. Recordul a fost acredidat de către domnul Jack BrockBank, reprezentant oficial Guinness World Records.

Bucuresti, 18.11.2011

{mosloadposition user9}

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *