celula de arta octombrie

SUA sustin stocarea celulelor stem: cheltuielile cu acest procedeu urmeaza sa devina deductibile

  • ARBACSDeoarece domeniul celulelor stem este unul in plina dezvoltare la nivel mondial, SUA au facut un pas inainte, familiile americane putand acum sa isi deduca, gratie unor noi acte normative, cheltuiala cu stocarea de celule stem din cordonul ombilical si sa plateasca, astfel, taxe mai mici;
  • In ultimii 25 de ani, celulele stem recoltate din cordon ombilical au folosit in peste 30.000 de transplaturi in intreaga lume;
  • Utilizarea cu succes a celulelor stem recoltate din sangele placentar este posibila inca din anii ’80.

Intr-o epoca in care domeniul celulelor stem persista in a fi o provocare la nivel mondial, cercetarile privind aceasta ramura a Medicinei Regenerative continua sa isi dovedeasca utilitatea si atrag atentia inclusiv la nivel politic. Astfel, gratie unor noi acte normative date recent publicitatii, serviciile aferente stocarii de celule stem din cordon ombilical in SUA, una din marile puteri ale lumii, vor fi recunoscute drept cheltuieli medicale deductibile. In acest context, peste un milion de familii americane care au ales deja sa recolteze celule stem la nasterea copiilor lor, precum si cele care vor hotari in viitor sa apeleze la o banca de celule stem, vor plati taxe mai mici la stat.

Sangele cordonului ombilical contine celule stem unice, care pot fi recoltate imediat dupa nastere. In ultimii 25 de ani, acest tip de celule a fost folosit in peste 30.000 de transplaturi in intreaga lume, contribuind la tratarea a aproximativ 80 de boli, intalnite atat in cazul adultilor, cat si in cel al copiilor.

"Celulele stem recoltate din cordon ombilical la nastere reprezinta un pas important in viitorul Medicinei Regenerative. Pe langa tratamentele pentru varii forme de anemie, leucemie si anumite tipuri de cancer, in intreaga lume, la momentul actual, se efectueaza studii clinice menite sa analizeze eficienta celulelor stem recoltate la nastere in tratarea autismului, paraliziei cerebrale, traumatismelor cerebrale/craniene si a accidentelor vasculare cerebrale la copii. In calitate de cele mai importante companii furnizoare de servicii de banking de celule stem din Romania, membrii ARBACS sunt determinati sa faca tot posibilul pentru a creste notorietatea potentialului celulelor stem recoltate la nastere, in vederea imbunatatirii calitatii vietii tuturor familiilor. Noul act normativ din SUA, care presupune deducerea cheltuielilor aferente recoltarii celulelor stem la nastere, este un model demn de urmat in toate tarile din lume", a declarat dr. Bogdan Ivanescu, presedinte ARBACS.

In octombrie, anul trecut, s-au implinit 25 de ani de la primul transplant cu celule stem provenind din cordon ombilical realizat cu succes. Bancile membre ARBACS subliniaza faptul ca utilizarea cu succes a celulelor stem recoltate din sangele placentar este posibila inca din anii ’80, aceste celule reusind, de foarte mult timp, sa salveze vieti si sa trateze boli grave.

Uniunea Europeana contribuie la finantarea cercetarilor in domeniul celulelor stem, fondurile fiind directionate catre fiecare destinatie, odata ce activitatea in cauza este verificata si considerata etica. Printre tarile europene unde cercetarile in domeniul celulelor stem sunt cel mai incurajate se numara, Marea Britanie, Suedia si Belgia.

In 2012, Parlamentul European a aprobat, cu o majoritate covarsitoare, o rezolutie care doreste impulsionarea recoltarii si donarii celulelor stem. Raportul prezentat la momentul respectiv in cadrul Comisiei Europene de la Bruxelles include si afirmatii incurajatoare privind armonizarea activitatilor dintre bancile familiale de celule stem si cele publice.

Bucuresti, 22.01.2014

{mosloadposition user9}

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *