free download 78 travel guides written by experts

Study UK Europe: Gateway to the UK

Peste 60 de universități din Marea Britanie participă la primul târg virtual de studii organizat de British Council pentru studenții europeni

Mai mult de 7,000 de elevi și studenți din Uniunea Europeană, SEE și Elveția sunt așteptați să participle la primul eveniment exclusiv online organizat de British Council pentru promovarea studiilor în Marea Britanie, Study UK Europe: Gateway to the UK.

Elevii și studenții vor avea oportunitatea de a intra în legătură cu peste 60 de universități britanice, prin întâlniri online directe cu reprezentanții acestora. Printre instituțiile participante se numără 13 dintre primele 20 de universități britanice conform topului Times Higher Education pentru 2021, cele mai importante universități din Țara Galilor și Scoția, precum și numeroase universități de elită din “Russell Group”.

Platforma online face parte din campania Study UK derulată de British Council în Europa, prin care lucrează cu parteneri pentru a promova studiile în Marea Britanie și a le oferi elevilor și studenților informații clare, de încredere, precum și contact direct cu universitățile britanice.

Study UK Europe - Gateway to the UK

Accesul în platforma Study UK Europe: Gateway to the UK este gratuit, iar întâlnirile și sesiunile online au loc în perioada 19 octombrie–13 noiembrie.

Plaftorma va oferi acces la discuții live sau înregistrate, în cadrul cărora participanții vor putea afla despre procesul de înscriere pentru studii în Marea Britanie, oportunități de carieră și cele mai importante aspecte de luat în considerare când își planifică studiile în străinătate.

Cum evenimentul este dedicat elevilor și studenților europeni, se va pune accentul pe schimbările post-Brexit, cum ar fi noile taxe și procese de aplicare pentru vize care vor intra în vigoare din ianuarie 2021 – precum și pe noile burse anunțate pentru studenții din UE și alte opțiuni de finanțare.

Studiile British Council de la începutul anului au arătat că studenții din țările UE continuă să aprecieze Marea Britanie pentru învățământul de înaltă calitate, dar întâmpină dificultăți în a-și planifica studiile ca urmare a lipsei clarității în privința schimbărilor care îi așteaptă odată ce Marea Britanie iese din Uniunea Europeană. Datele UCAS din 2020 arată că, în timp ce aplicațiile din partea studenților internaționali în Marea Britanie au întregistrat creșteri record, numărul aplicațiilor din partea studenților Uniunii Europene a scăzut.

Evenimentul Study UK Europe: Gateway to the UK urmărește să le ofere claritate și informații actualizate studenților, atât prin sesiuni online cât și prin punerea directă în legătură cu universitățile din Marea Britanie, pe care studenții le numesc cele mai influente surse în ghidarea deciziilor lor privind studiile în străinătate.

Maddalaine Ansell, Director of Education la British Council, a declarat: “Studiile noastre arată că Marea Britanie este cea mai atractivă destinațe străină pentru studenții europeni, pentru calitatea studiilor și perspectivele de angajare oferite. Însă nelămuriri sau concepții eronate privind procesul de înscrere, taxe și cerințe – cu precădere după retragerea Marii Britanii din UE – îi pot descuraja pe unii studenți să aplice.
Study UK Europe: Gateway to the UK urmărește să aducă răspunsuri la aceste întrebări printr-un mix inedit de sesiuni informative și conversații directe cu instituțiile de învățământ superior.
Le oferim universităților din Marea Britanie oportunitatea de a ajunge direct la studenții europeni – și de a-i ajuta pe aceștia, oferindu-le informațiile de care au nevoie pentru a începe ceea ce sperăm să fie o experiență unică de studii în Marea Britanie.”

Ambasadorul Marii Britanii în România, Andrew Noble, a declarat:
“Îmi face plăcere să invit orice elevi sau studenți din România care se gândesc să studieze în Marea Britanie sau în străinătate începând cu 2021 la târgul online de studii Study UK Europe: Gateway to the UK organizat de British Council, care le oferă o oportunitate unică de a cunoaște peste 65 de universități și a afla despre studiile în Marea Britanie.
Studenții români și toți studenții internaționali sunt foarte importanți pentru campusurile internaționale ale universităților britanice – și studenții din întreaga lume care aleg Marea Britanie raportează experiența extraordinară de student pe care au avut-o. 90 la sută dintre studenții internaționali spun că sunt foarte mulțumiți de experiența educațională din Marea Britanie, și că au progresat mai rapid în carieră decât alți absolvenți.
Ne bucurăm să avem aproximativ 10,000 de studenți români în Marea Britanie și să putem continua acest schimb educațional și pe viitor.”

Înscrierile pentru târgul virtual Study UK Europe: Gateway to the UK sunt deschise la https://bit.ly/32mUtLc, iar sesiunile online și întâlnirile cu universitățile vor avea loc în perioada 19 octombrie–13 noiembrie.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *