Find your $100k business idea in 10 days and get the first clients fast

Studiul Philips Future Health Index 2021 dezvăluie agenda de priorități post-pandemie a liderilor din domeniul sănătății din întreaga lume

  • Future Health Index (FHI) este cel mai amplu studiu global de acest tip și include informații critice obținute de la aproximativ 3.000 de lideri în domeniul sănătății din 14 țări despre cum vor face față cerințelor actuale și care este viziunea lor în ceea ce privește îngrijirile medicale în următorii trei ani
  • Rezultatele studiului indică faptul că aproape doi din trei lideri din domeniul sănătății consideră, în prezent, drept prioritate investițiile în telemedicină pe măsură ce continuă să se lupte cu pandemia, urmând să se reorienteze spre inteligența artificială în următoarea perioadă
  • Aproape 60% dintre liderii mondiali aduc în discuție importanța sustenabilității mediului înconjurător în medicină în următorii trei ani

Serviciile de sănătate sustenabile, centrate pe pacient, accesibile prin intermediul tehnologiilor inteligente sunt principalele priorități ale liderilor din domeniul medical, conform raportului Future Health Index 2021, publicat de Philips. Cea de-a șasea ediție a studiului global explorează provocările din perioada pandemiei COVID- 19, cele mai importante lecții învățate în urma crizelor cu care s-au confruntat sistemele medicale din întreaga lume, dar și direcțiile de dezvoltare necesare în perioada următoare. Studiul a fost realizat pe un eșantion de aproximativ 3000 de lideri în domeniul sănătății, din 15 țări.

Future Health Index 2021

Reacțiile liderilor din domeniul sănătății, de la manageri de spitale și directori financiari până la personalul responsabil de tehnologie și informații, dar și directorii operaționali și alte cadre cu rol de decizie, explorează provocările cu care s-au confruntat aceștia de la declanșarea pandemiei și unde se situează prioritățile lor actuale și viitoare, dezvăluind o nouă viziune pentru viitorul îngrijirii medicale. Viziunea lor, axată pe îngrijirea medicală centrată pe pacient cu ajutorul tehnologiilor inteligente, este conturată de o perspectivă modernă asupra parteneriatelor, sustenabilității și noilor modele de acordare a îngrijirii, atât în cadrul, cât și în afara spitalului.

„Raportul Future Health Index 2021 reflectă fragmente de optimism în contextul crizei COVID-19. Liderii din domeniul sănătății au observat direct cum tehnologia digitală medicală poate asigura acordarea continuă a îngrijirii medicale în circumstanțe extrem de dificile”, a declarat Jan Kimpen, Chief Medical Officer, Philips. „Mulți dintre ei își reevaluează propriile capabilități tehnologice gândindu-se la ce va urma. Deși nu putem ști cu certitudine ce ne așteaptă în următorii ani, ceea ce ni se dezvăluie prin acest raport este faptul că liderii din domeniul sănătății și-au asumat angajamentul de a construi sisteme de sănătate sustenabile, adaptabile și, mai presus de orice, reziliente”.

Jan Kimpen, Chief Medical Officer Philips
Jan Kimpen

Telemedicina a fost prioritară în timpul pandemiei COVID-19. Se preconizează o creștere a investițiilor în AI după pandemie

Deși încă se confruntă cu pandemia, 64% dintre liderii din domeniul sănătății din întreaga lume continuă să abordeze telemedicina drept o prioritate când vine vorba de investiții în tehnologii digitale medicale. Acest număr este cu precădere mai ridicat în SUA (89%). Însă, în următorii trei ani, doar 40% dintre respondenți se așteaptă să realizeze investiții majore în telemedicină, în timp ce AI devine un domeniu cheie pentru investițiile medicale (36% astăzi, 74% în următorii trei ani). Liderii din domeniul sănătății din economii emergente precum Arabia Saudită (98%), India (94%) și Rusia (85%) intenționează să facă din investițiile în AI o prioritate în 2024, chiar mai mult decât cei din SUA (80%).

Aproape o treime (36%) dintre liderii din domeniul sănătății europeni și un sfert (27%) din cei din Asia- Pacific sunt de acord că pentru a fi pregătiți în viitor, spitalele sau unitățile lor medicale au nevoie de investiții în implementarea tehnologiilor predictive precum AI și învățarea automată. Deși pe o poziție inferioară, Europa și APAC sunt peste media înregistrată în continentele americane (12%) și în Orientul Mijlociu și Africa (6%) când vine vorba de abordarea AI ca o prioritate în 2024.

Serviciile medicale sustenabile ajung cea mai importantă prioritate

Implementarea practicilor de sustenabilitate a mediului înconjurător a avansat de pe lista priorităților inferioare a liderilor (4%) la cea a priorităților importante (58%), o tendință lansată de Franța (86%) și Olanda (81%). Tendința este mai pronunțată în rândul liderilor care lucrează în spitale avansate tehnologic (71%) și al celor din piețele dezvoltate (65%).

Alte tendințe cheie ale liderilor din domeniul sănătății care reies din raportul Future Health Index 2021 includ:

  • Liderii în domeniul sănătății rămân optimiști cu privire la viitor, după un an și jumătate de pandemie. Majoritatea (86%) consideră că spitalul lor a dat dovadă de reziliență în timpul pandemiei și se simt încrezători în fața viitorului (75%).
  • Deși în prezent, răspunsul la crize este o prioritate a liderilor – 69% alegând această variantă în prezent, cifra scade la doar 3% într-o perspectivă de trei ani, ceea ce indică faptul că liderii din domeniul sănătății se așteaptă ca astfel de situații de criză să nu mai fie în atenția noastră.
  • Planurile actuale pentru îngrijirea bazată pe valoare au fost afectate de COVID-19 în numeroase țări, 33% dintre liderii din domeniul sănătății din Brazilia și 25% din SUA declarând că acest domeniu nu mai este o prioritate pentru ei din cauza pandemiei. Imaginea de ansamblu rămâne însă una pozitivă: jumătate dintre toți liderii fie practică în prezent, fie intenționează să practice în viitor îngrijirea medicală bazată pe valoare și rezultate. Beneficiile unui astfel de sistem s-ar putea observa, în primul rând, în creşterea accesului populaţiei la servicii medicale de calitate, precum şi în îmbunătăţirea experienţei pacientului, dar şi a personalului medical.

Din 2016, Philips a efectuat studii originale pentru a ajuta la stabilirea nivelului de pregătire a țărilor din întreaga lume pentru a aborda provocările globale în domeniul sănătății și a construi sisteme medicale eficiente. Pentru detalii privind metodologia utilizată în Future Health și accesarea raportul din 2021, vizitați site-ul Future Health Index.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *