free download 78 travel guides written by experts

Studiul Oracle dezvaluie necesitatea unei revolutii in domeniul energiei

pentru a discuta in 2050 de o economie cu amprenta redusa de carbon

Cercetarea, realizată de The Future Laboratory şi care a implicat un grup global de experţi, evidenţiază problemele din domeniul electricităţii cărora trebuie să le răspundem şi tendinţele care se vor interconecta pentru a transforma în realitate reţelele inteligente şi energia inteligentă.

Noutăţi

● În parteneriat cu The Future Laboratory, companie de consultanţă în analiza tendinţelor viitorului, Oracle lansează Future of Energy, un studiu despre rolul pe care îl vor juca reţelele inteligente în atingerea obiectivelor de eficienţă energetică stabilite de strategia Low Carbon 2050 a Uniunii Europene (EU), care cere ca, până în 2050, emisiile de gaze cu efect de seră să fie reduse cu 80-95%, atingând nivelurile existente în 1990. Raportul evidenţiază problemele din domeniul electricităţii care trebuie abordate în următorii 40 de ani şi tendinţele care se vor combina pentru a obţine decarbonizarea industriei şi a societăţii.
● Future Laboratory a recrutat un grup de experţi din regiunea Europa, Orientul Mijlociu şi Africa (EMEA), printre care Hans Martens (European Policy Commission), Will Pearson (Eurasia Group) şi Monika Stajnarova (BEUC) pentru a examina cum pot fi îndeplinite ţintele de reducere a emisiilor de carbon până în 2050 prin intermediul investiţiilor comerciale, al implicării consumatorilor şi leadership politic. De asemenea, experţii au oferit propriile păreri despre rolul pe care îl va juca tehnologia în drumul către un viitor cu energie inteligentă.
● Studiul afirmă că politicile „imboldurilor” şi arhitecturile de opţiuni au fost introduse de către guverne şi companiile de utilităţi pentru a încuraja o eficienţă energetică crescută la îndeplinirea obiectivelor. Acestea includ:
         ○ Câştigarea sprijinului clienţilor prin oferirea de stimulente pentru a ajuta la reducerea cerinţelor energetice plasate pe reţea de către utilizatorii domestici
         ○ Introducerea legislaţiei care să promoveze schimbarea
● Raportul afirmă că reţelele inteligente care pot integra tehnologii curate – energia eoliană şi cea solară – şi de asemenea care pot alinia eficient oferta şi cererea de energie vor juca un rol important în obţinerea decarbonizării. În plus, datele vor fi la fel de importante ca energia în reţeaua energetică a viitorului şi interpretarea cu succes a acestor date va avea un rol central în protecţia siguranţei energetice. Va fi ne! voie şi de folosirea tehnologiei informaţiei ca să strângem date pentru a asigura transformarea domeniului energetic.
● Future Laboratory a identificat o serie de zone tehnologice cheie care vor juca un rol important în satisfacerea creşterii cererii de electricitate, iar acestea includ:
         ○ Oferirea de surse de electricitate solide în mod special, datorită trecerii economiilor la o dependenţă şi mai ridicată de tehnologia digitală
         ○ Folosirea instrumentelor avansate de gestiune pe partea de cerere pentru a încuraja balansarea încărcării în alte perioade decât cele de vârf
         ○ Implementarea unor sisteme inteligente de informaţii care pot răspunde aproape în timp real pentru a permite stabilirea dinamică a preţurilor, oferind clienţilor preţuri la electricitate diferenţiate în timp real
         ○ Disponibilitate rapidă a datelor despre consumatori şi a tarifelor dinamice la energie pentru a încuraja dezvoltarea unor noi modele de afaceri, a favoriza competiţia şi a schimba peisajul competiţional
● Cu toate acestea, studiul a confirmat că există o serie de vulnerabilităţi care afectează adoptarea reţelei inteligente, cum ar fi lipsa de investiţii în creşterea gradului de conştientizare a consumatorilor şi în educaţie, nevoia de a asigura intimitate şi securitate de un capăt la celălalt şi inexistenţa unor standarde fixe şi comune
● Experţii care au contribuit la realizarea studiului sunt de părere că adopţia rapidă a automobilelor electrice va avea un impact dramatic asupra reţelei inteligente prin stimularea investiţiilor în infrastructură, încurajarea de noi servicii şi promovarea conştientizării de către public şi a implicării acestuia în propriul consum energetic
● Concluzia Future of Energy este că obiectivele de securitate energetică, emisiile reduse şi creşterea economică continuă, asumate pe scară largă, depind de dezvoltarea unei reţele inteligente care poate să ofere eficienţă energetică şi răspuns la cerere, dar şi integrarea unor surse de energie variabile şi care pot fi reînnoite.
● Întregul raport poate fi descărcat de la //emeapressoffice.oracle.com/imagelibrary/detail.aspx?MediaDetailsID=1766

Citate relevante

● Bastian Fischer, Vice President, Industry Strategy, Oracle Utilities a declarat: „Reţeaua inteligentă este esenţială pentru un viitor cu energie inteligentă şi pentru a satisface obiectivele de eficienţă energetică pentru 2050. Reţeaua inteligentă va oferi serviciilor de utilităţi o nouă resursă de data intelligence şi o viziune granulară asupra modelelor de utilizare ale clienţilor, o viziune aproape în timp real asupra stării reţelei de distribuţie şi va permite o planificare mai bună a reţelelor de furnizare energetice convenţionale şi reînnoibile şi optimizarea activelor de reţea. Deşi multe ţări au progresat, încă mai avem multe de făcut până când reţeaua inteligentă va deveni realitate. În special, garantarea intimităţii va fi importantă pentru încrederea clienţilor şi esenţială pentru a încuraja participarea la energia inteligentă.”

● Hans Martens, Chief Executive, European Policy Centre, a declarat că tehnologiile reţelelor inteligente sunt esenţiale: „Este una dintre cele mai importante măsuri, deoarece poate ajuta la atingerea obiectivelor fără schimbarea stilului de viaţă şi câteodată cu investiţii relativ mici. De asemenea, folosirea tehnologiei informaţiei creează o situaţie din care toată lumea are de câştigat. Reducem folosirea carburanţilor pe bază de carbon, reducem emisiile, estimăm creşterea, locurile de muncă şi inovaţiile şi economisim bani.”

● Paul Smith, Operations Manager la Energy Networks Associate UK, a declarat: „Implementarea contorizării inteligente şi a reţelelor inteligente reprezintă o oportunitate unică de a rezolva multe probleme moştenite”.

● Monika Stajnarova, economist la BEUC, a declarat: „Consumatorul nu este sigur în privinţa tehnologiei şi acest lucru trebuie abordat înainte ca implementarea unor contoare inteligente să aibă succes. Consumatorii trebuie să fie implicaţi în contorizarea inteligentă dacă vrem să schimbăm comportamentul energetic.”

● David Weatherall de la Energy Saving Trust UK a declarat: „Dacă iese bine etapa de educare şi conştientizare, cred că oamenii vor fi de acord ca informaţiile despre ei să fie folosite într-un mod flexibil şi eficient pentru a-i putea ajuta să economisească energie.”

● Frits Bliek, Consultant Principal la compania de consultanţă energetică KEMA, a declarat: „Infrastructura de încărcare de care au nevoie automobilele electrice este o mare problemă şi va ajuta la avansarea întregii discuţii despre energia inteligentă.”

● Jeff Erikson de la think tank-ul SustainAbility este de aceeaşi părere şi declară: „Sunt convins că automobilele electrice sunt unul dintre principalele catalizatoare care ne duc spre un viitor cu emisii reduse de carbon.”

Resurse relevante

● Oracle Utilities
● Studiul Viitorul energiei

Despre Oracle Utilities

Oracle Utilities oferă aplicaţii software care ajută companiile de utilităţi de toate tipurile şi mărimile să obţină un avantaj competitiv, excelenţă în performanţa de afaceri şi un cost total mai scăzut de deţinere a tehnologiei. Oracle Utilities integrează asistenţă pentru clienţi şi facturare specifice domeniului, gestiunea reţelei, gestiunea activităţii şi a activelor, gestiunea forţei mobile de muncă şi aplicaţii de gestiune a informaţiilor de contorizare prin intermediul funcţionalităţii oferite de aplicaţiile de tip enterprise de top în domeniu, de instrumentele de business intelligence şi de tehnologiile middleware şi de baze de date ale companiei Oracle. Software-ul le permite clienţilor să se adapteze mai prompt la liberalizarea pieţei, să satisfacă cererile în continuă evoluţie din partea clienţilor şi să concretizeze angajamentele de conservare a mediului. În plus, Oracle Utilities ajută companiile de utilităţi să se pregătească pentru contorizarea inteligentă şi pentru iniţiativele de tip reţea inteligentă care măresc eficienţa şi oferă acces la măsurători critice care pot ajuta la luarea unor decizii mai informate de folosire a energiei şi a apei pentru consumatori şi afaceri. Pentru mai multe informaţii, vizitaţi! www.oracle.com/goto/utilities.

Bucuresti, 23.11.2011

{mosloadposition user9}

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *