free download 78 travel guides written by experts

Studiul global de securitate BitDefender: utilizatorii sunt din ce in ce mai preocupati

de securitatea IT

Viruşii, pierderea datelor confidenţiale şi ameninţările malware sunt în topul nemulţumirilor

Utilizatorii de astăzi se consideră mult mai experimentaţi în probleme de securitate informatică şi au mai multă încredere în soluţiile de securitate decât anul trecut, potrivit studiului global de securitate derulat de BitDefender pentru anul în curs. BitDefender® a anunţat astăzi rezultatele studiului său global şi a identificat modul în care utilizatorii moderni privesc problemele curente de securitate IT în comparaţie cu anii anteriori. Peste 550 de utilizatori au participat la studiu în perioada august – septembrie şi şi-au exprimat opinia cu privire la aceste probleme.

Potrivit studiului BitDefender, 68% dintre respondenţi deţin mult mai multe cunoştinţe despre securitatea IT decât anul trecut, doar 8% sunt mai putin informati şi 24% au menţinut acelaşi nivel de informaţii. Această creştere considerabilă este sugestivă şi în ceea ce priveşte modul în care utilizatorii văd viitorul soluţiilor de securitate, ţinând cont de faptul ca 46% dintre aceştia şi-au exprimat intenţia de a acorda prioritate investiţiilor în produse de securitate.

Pe de o parte studiul indică o crestere a îngrijorării utilizatorilor care au mai putine cunostinte în problemele de securitate, iar pe de altă parte, o încredere mai mare în soluţii de securitate arată utilizatorii experimentaţi, care deţin mai multe cunoştinţe în domeniu decât în anii precedenţi.

Participanţii la studiul BitDefender au considerat principale temeri în ceea ce priveşte securitatea informatica în viitor următoarele probleme:

Viruşi

36%

Pierderea datelor confidenţiale

20%

Malware

15%

Hackeri

11%

Cyber-criminali

8%

Atacurile de phishing

4%

Puţine îngrijorări

2%

Altele

4%

De asemenea, studiul a relevat faptul că utilizatorii se tem mai mult, comparativ cu anul trecut când vine vorba de probleme de securitate, mai ales în ceea ce priveşte protecţia lor în timpul desfăşurării unor activităţi online simple, precum folosirea serviciilor bancare sau cumparaturi, a unor simple căutări pe Internet dar şi în timpul folosirii adresei personale de e-mail.

„Rezultatele studiului nostru subliniază o legătură strânsă dintre cunoştinţele consumatorilor despre probleme de securitate IT şi îngrijorările în asigurarea protecţiei sistemelor lor”, a declarat Bogdan Dumitru, Chief Technical Officer, BitDefender. „Cu cât înţelegem mai bine ameninţările de securitate, cu atât mai puţin îngrijoraţi suntem pentru protecţia sistemelor noastre şi avem mai multă încredere în soluţiile de securitate. Obiectivul BitDefender este acela de a oferi utilizatorilor o soluţie completă de protecţie pentru a lupta împotriva tuturor pericolelor de securitate”.

Bucuresti, 28.10.2008

{mosloadposition user10}

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *