free download 78 travel guides written by experts

Studiu MedLife, IMAS – Medicina privata castiga teren:

57% dintre romani au mai multa incredere in unitatile medicale private decat in cele de stat

În ceea ce priveşte notorietatea operatorilor privaţi, pentru al patrulea an consecutiv, românii plasează MedLife pe primul loc la categoria clinici private

Rezultatele celui mai recent studiu realizat de IMAS la cererea MedLife arată că 58% din români nu merg la controale anuale de rutină sau merg doar atunci când au probleme de sănătate. Din totalul respondenţilor, 45% au afirmat că nu şi-au făcut un control medical de rutină în ultimii doi ani, în timp ce 6% nu au fost niciodată la un astfel de control. În comparaţie cu restul ţării, persoanele din Bucureşti sunt mai atente cu sănătatea lor. Mai mult de jumătate dintre bucureşteni (55%) merg la controale anuale de rutină, în timp ce, la nivel naţional, procentul nu depăşeşte 42%.

Acelaşi studiu relevă că medicul de familie este cel mai important reper în alegerea unui specialist sau a unei clinici. Astfel, potrivit datelor, două treimi (69%) dintre cei intervievaţi folosesc recomandarea medicului de familie atunci când aleg clinica sau specialistul. Alte surse importante de informare în acest sens sunt recomandările familiei, prietenilor sau vecinilor (48%) şi informaţiile de pe internet şi mass-media (16%).

Încrederea românilor în serviciile medicale private creşte de la un an la altul, iar studiul confirmă faptul că 57% dintre locuitorii din mediul urban au mai multă încredere în unităţile medicale private decât în cele de stat. Conform aceluiaşi studiu, calitatea actului medical este cel mai important criteriu de selecţie pentru mai mult de două treimi (70%) dintre persoanele care optează pentru clinicile medicale private. Reputaţia doctorilor reprezintă un alt factor important, jumătate dintre cei chestionaţi declarând că are o influenţă puternică atunci când aleg să meargă în privat. Pe următoarele locuri, în ordinea importanţei, se situează atitudinea personalului medical (37%), dotările / echipamentul medical performant (34%), preţul serviciilor oferite (28%), timpul de aşteptare (23%) şi sfaturile mediculul de familie (14%).

Referitor la notorietatea operatorilor din sistemul medical privat, studiul IMAS relevă faptul că MedLife este prima menţiune a românilor la întrebarea ”Care sunt furnizorii de servicii medicale private de care ați auzit?”, având o notorietate spontană de 9%, la nivel naţional. La această categorie, MedLife este urmată de Regina Maria, cu o notorietate spontană de 6%, Medcenter şi Medsana cu 4%, Sanador şi Medicover cu 3%. Criteriul notorietăţii spontane este cel mai important şi relevant într-o astfel de clasificare, deoarece respondenţii nu primesc nici un indiciu care să influenţeze procesul de decizie.

De asemenea, locuitorii din oraşe mari şi din Bucureşti poziţionează MedLife pe primul loc la categoria încredere într-o clinică privată cu un procent de 32%. Pe locurile doi şi trei, se situează clinicile Sanador (14%), Medicover (6%) şi Regina Maria (6%).

Sondajul a fost realizat în luna august 2011, la nivel național, pe un eșantion de peste 1.000 de persoane și reflectă atitudinea şi modul de comportament al românilor în ceea ce priveşte sănătatea lor şi accesarea serviciilor medicale.
Este al patrulea an consecutiv când MedLife realizează în colaborarea cu IMAS sondaje de opinie care reflectă atitudinea şi comportamentul românilor în ceea ce priveşte sănătatea. Datele comunicate au devenit în timp un reper important în radiografierea serviciilor medicale, de aceea MedLife, în calitate de lider al pieţei serviciilor medicale private, va continua să comunice astfel de date, bianual, urmând ca pe viitor să monitorizeze şi noţiuni de igienă, screening sau prevenţie în diverse afecţiuni medicale.

Despre MedLife:

MedLife activează pe piața din România din 1996, fiind cel mai mare operator privat de servicii medicale de pe piața locală.

Compania își desfășoară activitatea în 9 Hyperclinici din București, Timișoara, Brașov și Arad, 8 laboratoare proprii de analize, 28 de centre medicale generaliste în București și în țară, 7 centre cu specializare unică și în colaborare cu 135 clinici medicale partenere din toată țara.

Alături de Spitalul de Pediatrie MedLife, compania mai deține două spitale multidisciplinare, Life Memorial Hospital în București și MedLife-Genesys, în Arad. Acestea includ maternitate proprie și pot gestiona cazuri complexe de chirurgie.

Conform studiului internaţional realizat de Reader’s Digest, MedLife este pentru al doilea an consecutiv cel mai de încredere brand în rândul românilor la categoria “Clinică Privată”, iar în ultimii patru ani, studiile de piaţă IMAS derulate la nivel naţional plasează constant MedLife drept brandul cu cea mai mare notorietate pe toate segmentele: spital privat, clinică-centru medical, laborator medical.

Bucuresti, 07.09.2011

{mosloadposition user9}

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *