Shadow

Studiu Herbalife: “Micul Dejun – Atitudini și comportamente”

Românii nu au timp pentru micul dejun – 53% dintre români îşi doresc reţete extrem de rapide pentru prepararea micului dejun

Herbalife România anunţă rezultatele studiului intitulat “Micul dejun – Atitudini și comportamente”* ce își propune să identifice atitudinile și obiceiurile reale ale românilor cu privire la un stil de viață echilibrat începând de la micul dejun.

Obiceiurile alimentare sunt în directă legătură cu stilul de viaţă, iar românii au înţeles în ultimii ani cât de important este să ai un stil de viaţă sănătos şi au început să-l practice din ce în ce mai mult. Dacă până nu demult cina era cea mai importantă masă a zilei, un obicei complet nesănătos după aprecierea specialiştilor, în 2017 românii au înţeles importanţa micului dejun.

Mic Dejun Herbalife

„Se vorbește foarte mult despre viața sănătoasă tocmai pentru că foarte puțini o pun în practică. Dacă ea ar deveni rutină, probabil că s-ar vorbi mai puțin despre ea. Acest lucru este valabil şi în cazul micului dejun. Este important şi sănătos să mâncăm dimineaţa, iar acest obicei înseamnă normalitate şi nu ar trebui să presupună un efort din partea nimănui. Corpul se trezeşte sărăcit de energie după 10 – 12 ore şi are nevoie de combustibil, pentru că în prima parte a zilei lucrăm şi parcurgem o etapă extrem de activă pentru care avem nevoie de resurse,” spune Conf. Univ. Dr. Corina Zugravu, medic primar Igiena Alimentației şi Nutriție şi membru în Comitetul Consultativ în Nutriţie al Herbalife.

Chiar dacă 86% dintre români sunt de acord că micul dejun este cea importantă masă a zilei, doar 56% mănâncă în fiecare dimineaţă, iar o treime dintre aceştia admit că servesc micul dejun de maximum trei ori pe săptămână sau niciodată. 85% dintre românii care mănâncă micul dejun aleg să îl servească acasă, iar restul de 15% aleg să mănânce prima masă a zilei la birou sau în drum spre birou. Doar 50% dintre cei care mânăncă micul dejun mărturisesc că extrem de rar alocă între 5 şi 15 minute pentru a sta la masă dimineaţa, timpul alocat în mod frecvent fiind mult mai redus.

Principalele motive pentru care românii nu mănâncă micul dejun sunt lipsa senzaţiei de foame, lipsa timpului şi teama de a nu se îngrăşa. Cei care nu mânăncă dimineaţa au mărturisit câteva dintre efectele negative experimentate: senzaţia accentuată de foame resimţită până la ora prânzului, prânz copios, lipsa de energie şi concentrare în prima parte a zilei.

Cu toate acestea, femeile sunt primele care sar peste micul dejun, iar printre principalele motive invocate se numără obișnuința de a nu mânca dimineața, chiar dacă senzația de foame există, și dorința de a nu întârzia la locul de muncă. Astfel, femeile din România au înlocuit micul dejun cu o ceașca de ceai sau de cafea.

Numărul celor care aleg să mănânce dimineaţa ar putea creşte, 53% dintre români dorindu-şi să aibă acces la reţete extrem de rapide pentru prepararea micului dejun. 48% îşi doresc opţiuni cât mai variate de alimente pentru mic dejun şi mâncăruri cu gusturi cât mai savuroase, 21% îşi doresc produse gata preparate de consumat, în timp ce 22% se gândesc şi la costuri, acestea trebuind să fie cât mai convenabile.

Ce consumă românii la micul dejun?

Primele opţiuni ale românilor pentru micul dejun sunt: ouă (75%), brânză (67%), pâine şi cafea (65%), iaurt (58%), unt (55%), cârnaţi, şuncă şi proteine de origine animală (51%).

Micul dejun ideal recomandat de către specialişti ar trebui să conţină fructe sau sucuri de fructe, fibre şi proteine.

„Nu este important doar să servești micul dejun, ci contează foarte mult ce și cât mănânci. De exemplu, dacă alegi pentru prima masă a zilei carbohidrați simpli, cum ar fi produsele de patiserie, aceștia nu vor furniza cantitatea de proteine necesară pentru fiecare masă. Acest obicei te va face să simți și mai mult foamea pe timpul zilei. Un mic dejun bogat în proteine va reduce poftele pe parcursul zilei, iar acest lucru ajută mult la controlarea apetitului. Hidratarea nu trebuie nici ea neglijată, corpul având nevoie şi de lichide,” spune Conf. Univ. Dr. Corina Zugravu, medic primar Igiena Alimentației şi Nutriție şi membru în Comitetul Consultativ în Nutriţie al Herbalife.

Persoanele cu vârste cuprinse între 46-65 de ani iau micul dejun mai des, în medie de 3-4 ori pe săptămână, observându-se că cei care au un nivel de educaţie superior tind să ia micul dejun mai des comparativ cu cei cu o educaţie medie.

„În timpul săptămânii, micul dejun se consumă în grabă. În weekend-uri în schimb, micul dejun devine o activitate relaxantă şi placută. Un mic dejun convenabil trebuie să fie sănătos, bogat în proteine şi semințe sănătoase și să aibă un conținut scăzut de grăsimi. Shake-ul cu proteine Herbalife este perceput din ce în ce mai mult ca opțiune pentru a fi consumat din mers, la prima oră a dimineţii, iar acest lucru ne demonstreză că românii sunt deschişi în a-şi schimba opţiunile de mic dejun”, declară Angela Căpăţînă, Marketing & Sales Manager Herbalife România.

Dimineţile bune încep la micul dejun!

Ești pe fugă? Nu ai timp de micul dejun? Cum ar fi să-l reinventezi? Herbalife aduce toate aromele tale preferate într-un mic dejun rapid, simplu şi nutritiv. Asigură-ți necesarul de proteine, fibre, vitamine și minerale. Hrănește-te, hidratează-te și revigorează-te de la prima oră a dimineţii!

Herbalife te invită să savurezi un mic dejun ideal echilibrat și să ai parte de o primă experiență a zilei care să îți influențeze starea de spirit și forma fizică.

• HRĂNITOR- Satisface nevoile nutriționale şi permite optimizarea Shake-ul Herbalife Formula 1 cu mai multe proteine, fibre, vitamine și minerale;
• HIDRATANT – Băutura concentrată Herbal Aloe Mango suplineşte lipsa hidratării şi te ajută să fii creativ şi să îţi personalizezi băutura cu fructe, ierburi şi chiar legume proaspete;
• RĂCORITOR – Ceaiul instant pe bază de plante are un conținut scăzut de calorii, poate fi consumat atât cald, cât şi rece şi, în egală măsură, poate fi personalizat.

Reţeta Prinţesei Polonic – Gofre cu Shake Formula 1

Ingrediente:
340 grame făină integrală
10 grame praf de copt
2 ouă
100 grame unt topit
un praf de sare
250 de ml de lapte în care se adaugă două măsuri de Shake Formula 1 ( aroma preferată)

Amestecă într-un bol ingredientele: făina, sarea și praful de copt. Apoi, fără prea mult efort, doar cu o lingură obraznică, sapă în mijloc o groapă în care vei sparge pe rând ouăle. Toarnă laptele gata amestecat cu shake-ul, puțin câte puțin. La final, desăvârșește totul cu untul topit. Aluatul e gata. După o rundă răcoroasă la frigider (20-30 minute), e pregătit să fie copt în mașinăria de gofre conform instrucțiunilor. Și după ce minunățiile au căpătat formă și-o culoare arămie, e timpul să le răsfeți cu fructe și alte bunătăţi!

Leave a Reply

Your email address will not be published.