free download 78 travel guides written by experts

Studiu Herbalife: “Atitudini si comportamente in stilul de viata al romanilor”

· Aproape 50% din respondenți nu sunt mulțumiți de greutatea lor actuală, apreciind că este prea mare
· 41% din respondenți consideră că ar trebui să țină un regim pentru scăderea în greutate, dar încă nu au început o dietă

Studiul intitulat "Atitudini și comportamente în stilul de viață al românilor”*, derulat de către Herbalife România, prezintă rezultate interesante referitoare la calitatea vietii românilor, plecând de la elementele de bază ce caracterizează un stil de viață sănătos: nutriţie echilibrată, comportament pro-activ în îngrijirea sănătății, activitate fizică regulată și importanța perioadelor de odihnă și relaxare.

Implementat în ianuarie 2012 pe un eșantion reprezentativ la nivel național, studiul își propune să identifice atitudinile și obiceiurile reale ale românilor cu privire la nutriţie, sport, sănătate și un stil de viață echilibrat.

Deși majoritatea respondenților se declară destul de mulțumiți de stilul lor de viață actual și consideră că au un comportament preventiv în ceea ce priveşte sănătatea, studiul demonstrează că mai bine de jumătate dintre respondenți (58%) suferă la ora actuală de una sau mai multe boli. 15% suferă de deficiențe de vitamine/ minerale/ anemie, 13% suferă de obezitate, iar 12% au un nivel crescut al colesterolului.

La ora actuală, jumătate dintre respondenți nu sunt satisfăcuți de greutatea lor corporală, fiindcă este prea mare; în cadrul acestei categorii, procentul este și mai ridicat pentru grupa de vârstă 36-50 de ani (55%). Mai mult, 41% din respondenți consideră că ar trebui să țină dietă, dar încă nu au început un regim alimentar pentru a slăbi.

Numai 35% încearcă să mănânce trei mese în fiecare zi, iar prânzul este masa principală a zilei pentru mai mult de jumătate dintre cei chestionați. 30% nu acordă importanță mesei de dimineaţă, declarând că iau micul dejun doar rareori sau niciodată.

Pentru majoritatea respondenților, un regim alimentar echilibrat înseamnă în teorie un program de mese regulat (73%). Însă un procent ridicat (71%) dintre cei care încep un regim alimentar pentru scădere în greutate decid să renunțe la masa de seară.

“Prin intermediul acestui studiu se subliniază încă o dată importanța menținerii unei nutriţii echilibrate. Este esențial să avem un plan de nutriţie personalizată şi echilibrată, pentru a asigura organismului nostru nutrienții necesari pentru buna sa funcționare. În contextul stilului actual de viață, este cu atât mai important să adoptăm obiceiuri alimentare corecte și să folosim, atunci când este nevoie, suplimente alimentare", spune Dorota Seidler, Marketing and Sales Manager în cadrul Herbalife România.

În ceea ce privește obiceiurile legate de consumul de lichide, rezultatele studiului arată că, pentru jumătate dintre respondenţi, acest consum se situează sub cantitatea recomandată. Cei care consumă doi litri de lichide pe zi reprezintă doar 38% din întregul eșantion.

Un număr mare de respondenți declară că au un stil de viață sedentar. Jumătate dintre respondenți nu fac sport deloc la ora actuală sau nu fac mișcare în mod susținut, în timp ce numai 21% din respondenți fac mişcare fizică o singură dată pe săptămână.

“Este important ca starea noastră de bine să aibă o bază solidă, alcătuită din obiceiuri sănătoase. Oamenii ar trebui să funcționeze proactiv, făcând anumiți pași simpli către menținerea unei stări bune de sănătate pe parcursul întregii vieţi: un regim alimentar sănătos, asigurarea aportului de vitamine necesar, mișcare regulată și comportament preventiv legat de sănătate și relaxare", remarcă Dr. Serban Damian, nutriționist sportiv.

În primăvara aceasta, personalizează-ți dieta în funcție de stilul tău de viață ! Și nu uita regulile de aur Herbalife pentru o nutriţie echilibrată:
· Pune sănătatea pe primul loc !
· Găsește-ți un program alimentar echilibrat, în funcție de nevoile tale !
· Optează pentru o promisiune pe termen lung !
· Menține-te în formă și adoptă un stil de viaţă activ !
· Distrează-te și relaxează-te !

Programul Herbalife pentru un stil de viață activ și sănătos se bazează pe o nutriţie echilibrată, activitate fizică regulată și odihnă.

Un program de nutriţie echilibrată trebuie să asigure un aport echilibrat de calorii, vitamine, minerale, carbohidrați buni, proteine, grăsimi sănătoase, fibre şi antioxidanți. Planul de alimentaţie echilibrată susținut de Herbalife, le permite oamenilor să se bucure cu moderație de o multitudine de alimente diverse, care se potrivesc oricărui stil de viață!

Despre Herbalife Ltd.

Herbalife Ltd (abreviere: HLF) este o companie internaţională din domeniul nutriţiei şi al vânzărilor directe care comercializează produse pentru controlul greutăţii, nutriţie şi produse de îngrijire personală. Produsele Herbalife sunt vândute în peste 80 de ţări prin intermediul unei reţele de peste două milioane distribuitori independenţi. Compania susţine Herbalife Family Foundation şi programul Casa Herbalife în scopul îmbunătăţirii nutriţiei copiiilor din întreaga lume. Pentru mai multe informaţii legate de compania Herbalife, puteţi accesa website-ul //ir.Herbalife.com.

Bucuresti, 19.03.2012

{mosloadposition user9}

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *