Find your $100k business idea in 10 days and get the first clients fast

Studiu despre viitorul Green IT: Implicatii pentru solutiile de software

Studiul arata ca implementarea solutiilor de software este cheia pentru imbunatirea eficientei energiei IT

CA, reprezentata in Romania de SolvIT Networks, a anuntat astazi rezultatele studiului de investigare a impactului pe care il are protejarea mediului asupra deciziilor de investitii IT actuale si viitoare. Studiul CA arata ca organizatiile se gandesc sa adopte sau chiar au bugetat solutii de software care sa imbunatateasca eficienta infrastructurii IT si care sa rezolve provocarile mediului, impuse de cresteri rapide ale utilizarii resurselor IT in corporatii mari.

Studiul Echo Research care a monitorizat peste 250 de persoane cu capacitate de decizie IT din cadrul marilor companii din S.U.A. si Marea Britanie a concluzionat ca departamentele IT recunosc impactul pe care acest consum il are asupra mediului si au inceput sa caute solutii verzi. Un mare procent al respondentilor au indicat ca implementarea unor solutii hardware si/sau software eficiente din punct de vedere al consumului energiei si a unor instrumente  de automatizare a sistemului sunt incluse in planurile IT cu scopul de a ajuta companiile in initiativele verzi.

Desi multe companii discuta despre adoptarea unor solutii verzi pentru binele mediului, studiul arata ca respondentii considera ca este un beneficiu secundar. Atat in cazul companiilor din S.U.A. cat si al celor din Marea Britanie, adoptarea tehnologiilor verzi este influentata in primul rand de costurile implicate. Alte influente luate in considerare de directorii IT in S.U.A. si Marea Britanie sunt esecurile proiectelor si responsabilitatile fata de corporatie, comunitate si mediu. In S.U.A. o influenta o exercita si presiunile impuse, iar in Marea Britanie directorii de IT sunt influentati si de epuizarea resurselor naturale.

Conform studiului, preocuparea pentru costuri si intreruperea serviciilor duce la o crestere a adoparilor de solutii de software care sa sustina eforturile verzi precum virtualizarea, consolidarea si eficienta sistemului. Pe masura ce directorii IT iau in considerare implementarea unor solutii verzi, ei realizeaza ca inlocuirea hardware-ului existent cu o tehnologie mai eficienta din punct de vedere al consumului de energie este de multe ori ineficienta din punct de vedere al raportului cost-beneficii si ca implementarea unor solutii de management al software-ului IT poate duce la o eficienta crescuta si la costuri reduse. In realitate, 80% dintre companiile din S.U.A. si mai mult de 70 % dintre companiile din Marea Britanie considera ca solutiile de software sunt foarte importante pentru un consum eficient de energie.

“Corporatiile si departamentele lor IT recunosc impactul lor sau al amprentei de carbon (totalul emisiilor de dioxid de carbon dintr-un anumit interval de timp) asupra mediului si sunt implicati activ in gasirea unor solutii IT verzi. Desi multi au privit hardware-ul si sistemele de energie ca parte a acestor solutii, acest studiu confirma ca software-ul joaca un rol vital in managementul eficientei energiei.”, a spus Don LeClair, vice presedinte senior al CA. “CA lucreaza in mod activ cu clientii in vederea maximizarii eficientei energiei noilor instalari de hardware si poate mai important, in vederea prelungirii vietii, eficientei si capacitatii configurarilor curente de hardware prin adoptarea unor solutii de software. Clientii nostri au observat ca un management mai bun al infrastructurilor IT pot conduce la  costuri mai reduse cat si la beneficii pentru mediu. Pentru a economisii cu adevarat directorii IT trebuie sa implementeze o tehnologie de management al software-ului, care permite o masurare mai buna si o performanta mai buna a infrastructurii IT.”

Majoritatea companiilor studiate folosesc in prezent solutii de software pentru retea, baza de date, performatele sistemului, configurarea si managementul calitatii. Cu toate acestea sunt mai multe companii in S.U.A. decat in Marea Briatnie care au implementat solutii de software pentru imbunatatirea eficientei centrelor de date.

·    Aproximativ 60% dintre companiile din S.U.A. au aplicat software in centrele de date sau in servere pentru a ajuta managementul eficientei energiei.
·    Mai mult de jumatate dintre companiile din  S.U.A. administreaza eficienta prin aplicarea de software mainframe-urilor lor.
·    Este mai probabil ca organizatiile din S.U.A. sa foloseasca in prezent software de management al retelei si software de mecanism virtual, decat cele din Marea Britanie.

Bugetele IT includ achizitii de eficienta a energiei

Conform studiului, majoritatea bugetelor IT includ deja solutii software de eficienta a energiei – aproximativ 90 % in S.U.A. si 80% in Marea Britanie. De asemenea, e mai probabil ca organizatiile din S.U.A. sa bugeteze software-uri pentru virtualizarea si/sau consolidarea serverelor, centrelor de stocare si de date. Companiile din Marea Britanie vor bugeta mai degraba software-uri de implementare a managementului energiei PC-ului si a serverului.

Studiul a masurat de asemenea contributia la initiativele IT verzi si satisfactia adusa de solutiile software bugetate. Rezultatele includ:
·    Pentru companiile din S.U.A. care utilizeaza aplicatii de software, software-ul de mecanism virtual si software-ul de management al retelei reprezinta zone peste media de buget si de contributii curente la initiaticele verzi.
·    Pentru companiile din Marea Britanie software-ul de mecanism virtual, managementul performantei aplicatiei si managementul bazei de date sunt zonele software care sunt peste media de buget si de contributii curente.
·    In S.U.A. software-ul de mecanism virtual si automatizarea evenimentului sunt zone peste media de buget, directorii de IT respondenti declarandu-se multumiti de actualele lor solutii in aceste zone.
·    Software-ul de mecanism virtual este singura zona pe care directorii IT din Marea Britanie o considera ca fiind peste media de buget si declara ca existenta contributie la initiativele verzi ale software-ului lor aduce un grad de satisfacere peste medie.

Metodologia Cercetarii

Pentru a fi inclusi in acest studiu, participantii trebuiau sa fie responsabili sau sa aiba cunostinte despre problemele mediului asociate cu hardware-ul si software-ul IT si sa fie resbonsabili pentru cel putin doua dintre urmatoarele: administrarea hardware-ului IT, software-ului si serviciilor IT; determinarea nevoilor hardware-ului, software-ului si serviciilor  IT; aprobarea consultantilor de computer si retea; aprobarea sau selectarea productorilor sau furnizorilor de hardware, software si servicii IT. In total au fost realizate un numar de 252 de interviuri, ca urmare a unei selectii aleatoare dintre marile companii din S.U.A. si Marea Britanie. Pentru a fi selectionate, companiile trebuiau sa aiba venituri anuale de minim 500 milioane $ in S.U.A. (sau 250 milioane £ in Marea Britanie). Studiul a fost realizat in aprilie 2008 de catre Echo Research in numele CA.

O copie detaliata a Raportului Echo Research, “The Future of Green IT–Implications for Software Solutions” este disponibil la: //www.ca.com/us/products/collateral.aspx?cid=188114.

Mai multe informatii despre CA Greenability pot fi gasite la: //www.ca.com/greenability.

Bucuresti, 25.02.2009

{mosloadposition user10}

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *