free download 78 travel guides written by experts

Studiu de caz VICE: Cum promovezi un audio tool de remixat produs de Burn Studios

Context
Vice este un creator de continut cu o abordare de 360 de grade si un sistem de distribuire ce acopera 34 de tari si 17 limbi diferite, ce exceleaza in a pune pe tapet subiecte dificile. Vice vorbeste despre ce e la ordinea zilei, face investigatii, are materiale despre sporturi extreme sau urbane, moda, cultura, muzica si calatorii, filme, entertainment, ca sa nu punem la socoteala sex, drugs and rock’n roll. Totul, insa, sre la baza principiul brandului: spune adevarul, asa cum e, chiar daca provoaca reactii si mai ales daca deranjeaza!

Vice inseamna mai multe site-uri, dintre care cel mai cunoscut este vice.com (varianta romaneasca – vice.com/ro); aici mai putem mentiona insa si vbs.tv – retea de broadcasting online, noisey.com – site-ul dedicat muzicii, vicestyle.com etc., revista tiparita, ce se distribuie gratuit, o casa de productie si o editura.

De-a lungul timpului, Vice si VBS au creat si au produs strategii de entertainment pentru unele dintre cele mai mari branduri: Intel, Dell, Vodafone, Red Bull, Volvo, Smirnoff, MTV.

Provocare
Ultimul proiect Vice s-a realizat in colaborare cu Burn, mai precis cu Burn Studios si are in prim-plan promovarea unui tool de remixat – Burn Audio Tool.

Strategie
Ideea de promovare a presupus colaborarea dintre doua case de productie si folosirea acestui audio tool pentru a remixa o serie de melodii. Numele implicate sunt prea bine cunoscute: Gamma Records a remixat patru melodii ale celor de la Casablanca Records, una dintre cele mai cunoscute case de discuri ale tuturor timpurilor, pe genurile disco şi funk, Ón anii ’70-’80. Telonius, The Phenomenal Handclap Band, Moullinex si Munk au rearanjat melodiile si le-au reinregistrat impreună cu Peaches ca vocalista.

Apoi au scos cu ele un EP de patru melodii care, in acelaşi timp, este un tribut pentru cele mai tari piese din istoria disco si o demonstraţie de editare care nu ar putea fi mai contemporana: //burn-studios.com/news/listen_to_the_casablanca_reworks

Nu in ultimul rand, Burn Studios organizează și un concurs de remixuri, iar cei de la Gomma Records vor selecta cele mai bune 4 remixuri si vor scoate un EP in aprilie. Mai multe detalii, puteti gasi aici: https://burn-studios.com/news/casablanca_reworks_remix_contest

Campania este inca in desfasurare.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *