bucharest tech week 2021

Studiu Ambasada Sustenabilității: 87% dintre români cred că sărăcia este o amenințare reală la adresa siguranței naționale

SOLIDÁR, -Ă, solidari, -e, adj. 1. Legat (de cineva sau de ceva) printr-o responsabilitate și un interes comun; unit. 2. Care este legat prin construcție de altă piesă sau de alt obiect, formând împreună un tot unic. – Din fr. solidaire.

Doar #împreună putem sprijini comunitățile sărace și construi o Românie sustenabilă, unde sărăcia extremă să nu caracterizeze un sfert din populația țării.

Ajutați-ne să ajutăm! Împreună pentru o Românie Solidară!

Sărăcia, o amenințare reală la adresa siguranței naționale

Un studiu întreprins la nivel național la cererea Ambasadei Sustenabilității în România, aplicat prin Reveal Marketing Research, a identificat un procent important dintre respondenți (87%) care cred că sărăcia este o amenințare reală la adresa siguranței naționale.

Ziua Solidaritatii

  • Femeile sunt cele mai afectate de sărăcie
  • 70% dintre respondenți spun că autoritățile statului sunt cele de la care așteaptă soluții
  • Doar 1 din 5 români crede că este de datoria lui să rezolve singur problema sărăciei/foametei

“De remarcat, din timpul studiului calitativ, că mulți dintre ei nici nu îi condamnă pe cei care au manifestări anti-sociale care izbucnesc din sărăcie, ci manifestă înțelegere și compasiune față de aceștia”, declară Dragoș Tuță, inițiator și președinte al Ambasadei Sustenabilității în România.

Întrebați, pentru ambele probleme (sărăcie și foamete), cine ar fi responsabili cu soluționarea acestora, respondenții studiului au indicat, în procent de aproximativ 70%, că autoritățile statului sunt cele de la care așteaptă soluții.

Doar unul din cinci români crede că este de datoria lui să rezolve singur aceste probleme.

Vezi studiul aici.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *