free download 78 travel guides written by experts

Studiu Ajusto.ro: 49% dintre români renovează măcar o cameră la fiecare curățenie generală de sezon

Românii sunt foarte stricți atunci când vine vorba de curățenia de acasă. 35,3% dintre ei fac curat în toată casa o dată pe săptămână, în timp ce 32,1% susțin că mențin constant curățenia în locuință și că nu au o anumită zi din săptămână dedicată curățeniei. Asta reiese dintr-un studiu realizat de Ajusto.ro pe un eșantion de 400 de persoane.

La capitolul curățenie sezonieră, 48,7% dintre români iau în calcul și varianta reamenajării întregii locuințe sau doar a unei încăperi. La polul opus, 27,4% dintre români, ar lua în calcul această variantă, doar dacă ar fi absolut necesar, iar 23,9% nici nu se gândesc la o reamenajare. Pentru ei curățenia sezonieră implică strict schimbarea garderobei în dulap și o curățenie intensă a locuinței.

Pe un top al încăperilor din locuință, cărora românii le acordă o maximă importanță în procesul de curățenie se află:
1. Bucătăria – 77,1%
2. Baia – 58,4%
3. Dormitorul – 37,3%
4. Livingul – 33,7%.

Când vine vorba de timpul petrecut în fiecare cameră din casă, 40,8% dintre respondenți au pus pe primul loc bucătăria fiindcă acolo este locul unde se gătesc rețetele preferate și iau masa împreună cu cei dragi. 30,3% dintre români consideră dormitorul ca fiind locul preferat pentru relaxare și odihnă, în timp ce 28,9% preferă livingul, acesta fiind locul unde petrec timpul pe perioada zilei, în compania familiei sau prietenilor.

Ajusto infografic

Cu toate că românii au grijă de curățenia casei lor și știu exact căror încăperi trebuie să le acorde o mai mare atenție, ar prefera să apeleze la un serviciu profesional pentru curățarea temeinică a:
● Bucătăriei, ce include în mod special curățarea electronicelor, electrocasnicelor, mobilierului, gresiei, faianței etc – 57,1%
● Living-ului, ce include curățarea canapelei, fotoliilor, covorului, mobilierului etc – 35,3%
● Băii – obiecte sanitare, gresie, faianță – 22,1%
● Dormitorului – curățarea saltelei de pat, a covorului, draperiilor etc – 18,2%.

Nu dăm mai mult de 300 RON pentru un serviciu profesionist

Cu toate că ar apela la un serviciu profesionist de curățenie, pentru o locuință cu dimensiunea de până la 65mp, 46,6% dintre români nu ar plăti mai mult de 200-300 RON. 29,2% susțin că un cost decent ar fi sub 200 RON pentru o astfel de suprafață, iar 19,2% sunt dispuși să plătească între 300-400 RON.

Căutările Google, recomandările prietenilor/cunoștințelor și rețelele social media se regăsesc în topul preferințelor românilor atunci când caută firme de curățenie.

Românii s-au declarat interesați să apeleze de asemenea, la serviciile profesioniștilor pentru servicii de amenajări interioare (57,1%), servicii de curățare canapele și/sau fotolii (55,8%), servicii de curățare covoare (52,4%), servicii de montare și igienizare aparate de aer condiționat (37,1%) și curățare saltele (36,1%).

Cu toate astea, 66,1% dintre respondenți au afirmat că nu pun deoparte un buget pentru reparații, ci se adaptează situației atunci când apare, în timp ce 24,2% încearcă să pună bani deoparte pentru reparații imprevizibile, deși nu reușesc să facă acest lucru constant. Doar 9,7% dintre români au un buget separat pentru servicii de curățenie, reparații instalații, instalare eletronice/electrocasnice etc.

Recunoscuți în trecut pentru statutul de handy men, în prezent când au ceva de reparat acasă, 39,5% dintre români preferă să cheme instalatorul/meșterul cu care au mai lucrat în trecut sau 15,3% cheamă direct o firmă specializată. Totuși, 25,8% dintre respondenți încă preferă să cheme pe cineva din familie care se pricepe, chiar dacă nu are competențe în domeniu sau 13,3% se ocupă în continuare singuri de reparații.

Despre Ajusto.ro

Ajusto este o platformă online care îți pune la dispoziție soluții pentru majoritatea lucrărilor de care ai nevoie în casa ta. O reparație sau o redecorare a locuinței începe întotdeauna cu căutarea unui meșter, cu recomandări venite de la persoane în care e musai să ai încredere. La fel se întâmplă și atunci când vrei să schimbi un calorifer, să reglezi un termopan etc. E un drum lung și, de multe ori, anevoios către punctul final: găsirea unui meșter bun, care să iși facă treaba, să nu dea țeapă, să nu plece cu materialele pe care tot tu le plătești sau să nu dispară după ce i-ai plătit avansul. Este o realiate cu care toți ne-am confruntat măcar o data.

Ajusto vine în întâmpinarea acestor situații găsindu-ți omul potrivit, la prețul corect. Astfel vei avea siguranța că lucrurile se vor face după standard, nu după ureche, că vei primi un cost fix, că nu va mai trebui să dai bacșis și vei primești o garanție pentru lucrarea ta.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *