Find your $100k business idea in 10 days and get the first clients fast

Studentii la Universitatea de Medicina „Carol Davila” din Bucuresti si Sodexo dau startul

programului national de educatie pentru nutritie „Mananc sanatos la scoala”, dedicat elevilor din clasele primare

• Elevii din clasele 0 – VI sunt învățați să mănânce echilibrat în pauzele de masă de la școală
• Proiectul debutează de Ziua Mondială a Sănătății și implică peste 310 elevi ai liceului teoretic „Lucian Blaga” din București
• Seria de acțiuni continuă la nivel național pe parcursul anului școlar 2015 – 2016

• Proiectul face parte din campania „Să creștem sănătoși”, în cadrul căreia peste 30.000 de copii au învățat să mănânce echilibrat

Studenții la Universitatea de Medicină „Carol Davila” din București și Sodexo România dau startul programului de educație pentru nutriție „Mănânc sănătos la școală”, adresat elevilor din clasele primare (clasele 0 – VI), în cadrul căruia aceștia sunt învățați să mănânce echilibrat în pauzele de masă de la școală.

Programul continuă acțiunile campaniei „Să creștem sănătoși”, prin intermediul căreia Sodexo promovează un stil de viață echilibrat. Proiectele derulate până în prezent în cadrul campaniei au sprijinit peste 30.000 de copii să învețe despre nutriție și cum să mănânce sănătos.

Programul național „Mănânc sănătos la școală” debutează astăzi la Liceul Teoretic „Lucian Blaga” din București, de Ziua Mondială a Alimentației, sărbătorită pe 16 octombrie, în peste 150 de țări.

La această acțiune, desfășurată în zece clase din liceu sub forma unor lecții deschise, participă aproximativ 310 copii cu vârste cuprinse între 6 și 10 ani. Alături de studenții la Medicină, aceștia reconstituie meniul unei gustări sănătoase la școală și învăță ce reguli alimentare trebuie să urmeze pentru a fi sănătoși.

Seria de acțiuni din cadrul programului „Mănânc sănătos la școală” va continua pe parcursul anului școlar 2015-2016 și în alte școli din București și din țară.

DECLARAȚII:

Codruța PÎȘĂ, Public Affairs Director, Sodexo România: „Obiceiurile sănătoase trebuie deprinse din copilărie și ne dorim să îi familiarizăm pe cei mici cu noțiunile esențiale despre o nutriție necesară unei dezvoltări armonioase. Prin acest proiect, aducem în România expertiza Sodexo din 80 de țări, unde peste 75 de milioane de angajați și copii învață despre o nutriție sănătoasă. La nivel global, Sodexo este cel mai mare angajator de medici nutriționiști și dieteticieni și este lider de 50 de ani în servicii de catering de cea mai bună calitate.”

Mihael MIHALCEA, Director, Liceul Teoretic „Lucian Blaga”, București: „Gustarea de la școală este una dintre mesele importante ale zilei și copiii au nevoie să cunoască noțiuni minime despre o alimentație corectă. De aceea, fiecare acțiune de educație pentru nutriție care le oferă celor mici informații într-o formă accesibilă despre ce gustări sănătoase pot alege în timpul pauzelor de masă sprijină cu succes eforturile făcute în acest sens de părinți și profesori.”

Despre „Să creștem sănătoși”

Cele mai recente acțiuni desfășurate în cadrul campaniei „Să creștem sănătoși”, susținută de Sodexo, sunt inițiativa „Un măr pe zi”, în cadrul căreia sute de elevi au primit mere în pauza de masă de la școală timp de o lună, și „Ghidul de Nutriție” pentru copii oferit în școli, biblioteci publice, precum și în centre medicale din toată țara.

Bucuresti, 16.10.2015

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *