metalshow

Studentii invata la Academia BT

Banca Transilvania (BT) desfăşoară – timp de 3 săptămâni, până în 16 iulie a.c. – un training gratuit destinat studenţilor din anul II de la Facultatea de Ştiinţe Economice şi Gestionarea Afacerilor, din cadrul Universităţii Babeş-Bolyai (UBB), Cluj-Napoca.

Iniţiativa face parte din programul Academia BT, dedicat instruirii şi formării profesionale a angajaţilor Băncii Transilvania şi care a fost extins – cu această ocazie – şi cursanţilor externi, aşa cum sunt studenţii. Proiectul are la bază parteneriatul dintre BT şi UBB, colaborare care este deja de notorietate, cele două instituţii desfăşurând impreună, de-a lungul timpului, o serie de acţiuni dedicate studenţilor.

Ceea ce aduce nou acest program, faţă de alte proiecte de practică în cadrul Băncii Transilvania sau al altor companii, este faptul că după selecţia celor peste 40 de studenţi – dintr-un număr de aproape 100 de candidaţi – aceştia au beneficiat de un program intesiv de instruire “la clasă”, timp de o săptămână. Trainerii Academiei BT i-au ajutat astfel să înţeleagă atât conceptele specifice, de operaţiuni bancare, cât şi să-şi dezvolte abilităţile de comunicare şi de muncă în echipă. Ulterior acestor instruiri teoretice, stagiul cuprinde o perioadă de practică efectivă în cadrul unităţilor BT din Cluj-Napoca.

Nevenca Doca, Director Executiv Resurse Umane în cadrul Băncii Transilvania, afirmă: “Prin etapele acestei iniţiative, care constau în selecţia studenţilor, instruire teoretică, respectiv practică, le oferim acestor tineri ocazia de a parcurge, într-un interval de timp comprimat, toate treptele unui început de carieră într-o companie şi de a se familiariza cu sistemul financiar – bancar. Ca parte a comunităţii locale, credem că este de datoria noastră să generăm astfel de oportunităţi pentru tineri”.

In perioada următoare, Banca Transilvania va organiza un program similar şi în Bucureşti, unde deja îşi efectuează stagiul de pregătire practică peste 20 de studenţi de la Academia de Ştiinţe Economice Bucureşti.

Banca Transilvania este unul dintre cei mai mari angajatori din domeniul financiar – bancar din România, având în echipă peste 5.400 de persoane. BT este o companie tânără, media de vârstă a angajaţilor fiind de 33 de ani. In primele 6 luni ale acestui an, banca a angajat peste 400 de persoane şi are în vedere, în continuare, consolidarea echipei.

Bucuresti, 08.07.2010

{mosloadposition user9}

{mosloadposition user10}

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *