free download 78 travel guides written by experts

Student din SUA in internship la Pachiu si Asociatii

Pentru două luni începând de astăzi, un student al prestigioasei Universităţi Georgetown din Statele Unite va participa la internship-ul oferit de casa de avocatură de business Pachiu şi Asociaţii.

Majoritatea companiilor aleg perioada de vară pentru a oferi studenţilor interesaţi oportunitatea de a face practică în domeniul pe care şi l-au ales. Pachiu şi Asociaţii a ales să acorde această şansă unui student de la Universitatea Georgetown, prin intermediul “2012 International Internship Program”.

Laurenţiu Pachiu, managing partner, spune despre această decizie:
“Până în prezent, firma noastră îşi promova şi susţinea avocaţii săi în diverse programe de studii şi masterate în străinătate. Am apreciat însă că merită să fim bivalenţi în procesul de dezvoltare profesională a tinerilor jurişti. Suntem deosebit de încântaţi de colaborarea cu o Universitate de prestigiu din SUA şi, mai ales, de a ne bucura de prezenţa unui student al acestei Universităţi la noi în firmă. Sperăm ca prezenţa lui Cort la noi în firmă şi implicarea lui pe portofoliile de clienţi americani şi, nu numai, ai firmei, să îi ofere o perspectivă practică asupra afacerilor şi mediului de desfăşurare al acestora într-o ţară străină. Este totodată un prilej şi pentru colegii români din firmă de a învăţa câte ceva despre sistemul american de drept, în particular, despre cum observă, analizează şi abordează un (viitor) practicant al dreptului common law cazuistica firmei noastre în temeiul dreptului continental. Vom continua şi dezvolta acest program.”

Cort Malmberg, studentul ales de Pachiu şi Asociaţii, a absolvit Ştiinţe Politice şi Engleză la Rice University din Houston, iar în prezent studiază dreptul la Georgetown University Law Center, din Washington D.C. Este originar dintr-un orăşel din Alaska şi a dezvoltat o pasiune pentru călătorii, vizitând peste 20 oraşe din întreaga lume. De exemplu, anul trecut a predat engleza într-o şcoală dintr-un mic oraş în Georgia.

Spune despre Pachiu şi Asociaţii că i-a atras atenţia ca fiind o firmă cu un mediu plăcut de lucru, care îşi asumă în acelaşi timp să construiască relaţii cu clienţii săi. Dorinţa de a face un stagiu de practică în altă ţară vine din nevoia sa de a se decide între sectorul public şi cel privat, preferând ca acesta din urmă să fie într-un context internaţional. Cort îşi doreşte ca în urma internshipului să fi înţeles ce înseamnă să lucrezi într-o casă de avocatură care are un portofoliu important de clienţi internaţionali cu renume. De asemenea, studentul îşi doreşte să fie implicat în activitatea firmei pentru a înţelege ce înseamnă cu adevărat practica avocaturii.

Nu este prima dată când Cort vine în România, iar impresia pe care ţara noastră i-a lăsat-o a fost că are oameni amabili şi peisaje foarte frumoase. Cât despre contextul politico-economic, Cort spune:
“În urma scurtei mele expuneri la istoria şi politica României, consider dezvoltarea care a avut loc în ultimii 20 de ani ca fiind absolut remarcabilă, în special dezvoltarea unei societăţi civile solide şi a principiilor democratice. Pe acestea din urmă le găsesc în mod special admirabile.”

Pachiu şi Asociaţii este implicată şi în proiectul Job Fest, organizat de către European Law Students’ Association – ELSA Bucureşti, prin care va acorda la sfârşitul verii stagii de practică pentru 2 studenţi de la Facultatea de Drept din Bucureşti.

Universitatea Georgetown este una dintre instituţiile academice de top din lume, oferind o experienţă educaţională unică, ce pregăteşte următoarele generaţii să aducă o schimbare în lume. Georgetown are o comunitate de studenţi excepţionali, alumni şi profesionişti dedicaţi cercetărilor şi serviciilor cu aplicabilitate reală.

Bucuresti, 05.06.2012

{mosloadposition user9}

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *