free download 78 travel guides written by experts

Student austriac la design castiga Electrolux Design Lab 2008 cu conceptul sau Flatshare

Stefan Buchberger, student al Universitatii Artelor Aplicate din Viena, Austria a fost desemnat castigatorul editiei de anul acesta Electrolux Design Lab. Conceptul castigator este Flatshare – un frigider modular, dotat cu compartimente individuale destinat persoanelor care impart locuinta cu alti colegi.

Frigiderul Flatshare este format dintr-un corp de baza si patru corpuri modulare. Aceste module permit fiecarui utilizator sa aiba propriul sau frigider ce poate fi personalizat in diferite culori precum si cu accesorii cum ar fi un deschizator de sticle. Manerele montate lateral inlesnesc transportul modulelor.  

Adesea studentii si tinerii profesionali impart cu alte persoane locuinta si, implicit bucataria. Datorita frigiderului Flatshare tinerii nu se vor mai confrunta cu probleme de genul branzeturilor vechi si urat mirositoare sau cu mancare neconsumata, ramasa de la alti colegi de apartament.

“Ideea conceptului mi-a venit pornind de la faptul ca in majoritatea locuintelor cu mai multi co-locatari frigiderul reprezinta o problema.”, spune Buchberger. “Se murdareste foarte repede pentru ca nu exista o singura persoana care sa se simta raspunzatoare pentru curatenia acestuia.”

Reinventarea frigiderului

Juriul a fost impresionat de ingeniozitatea conceptului. “Reinventarea unui frigider este dificila si inselatoare” afirma Henrik Otto, Head of Global Design Electrolux si membru al juriului. “Flatshare reuseste sa fie o noutate intr-un mod expresiv si amuzant. De asemenea, ideea frigiderului comun este relevanta din perspectiva consumatorilor, acesta reusind sa resolve nevoile segmentului vizat.”

“Acest concept s-a diferentiat prin culoare si design. In plus, faptul ca iti poti personaliza modulele a adaugat valoare emotionala produsului,” a adaugat Yves Behar, designer suedez si membru al juriului.

Premiul I al concursului Design Lab 2008 consta in 5000 € si o practica de sase luni intr-unul din centrele Electrolux pentru Global Design. 

Cel de-al doilea premiu a fost obtinut de conceptul iBasket creat de Guopeng Liang de la Universitatea Tongji, Shanghai, China.

Locul trei a fost obtinut de Coox creat de Antoine Lebrun de la L’Ecole de Design Nantes Atlantique, Franta.

Ceilalti sase finalisti au fost:
·    Sook, o baza sociala de retete virtuala cu voce electronica, inventata de Adam Brodowski, Colegiul de Arta si Design, Savannah, SUA
·    E-bag, geanta frigorifica alimentata cu energie cinetica, inventata de Apor Püspöki, student la Universitatea de Arta si Design Moholy-Nagy, Budapesta, Ungaria
·    Stratosphere, cuierul care dezinfecteaza si dezodorizeaza hainele, inventat de Atilla Sáfrány, student la Universitatea de Arte şi Design Moholy-Nagy, Budapesta, Ungaria
·    Vesta, blatul pliabil pentru gatit dotat cu scaner RFID, inventat de Mattias Pinkert student la HTW Dresda (FH) Facultatea de Stiinte Aplicate, Germania
·    Bucataria Sertar, un sertar de birou ce functioneaza pe post de plita si frigider, inventat de Nojae Park, student la Universitatea Chiba, Japonia
·    Scan Toaster, un toaster ce poate fi conectat prin USB si care imprima stiri, informatii despre vreme si fotografii pe feliile de paine prajita, inventat de Chang, student la Universitatea Sejong, Coreea de Sud

Mai multe detalii despre toti finalistii gasiti pe www.electroluxdesignlab.ro sau //newsroom.electrolux.com/2008/08/18/electrolux-announces-design-lab-finalists/.

Electrolux Design Lab se afla la a sasea editie si este o competitie internationala anuala de design pentru studenti si tineri designeri provocati si stimulati sa creeze solutii inovatoare pentru aparatele electrocasnice din viitor.

Tema de anul acesta a fost Generatia Internet, reprezentata de tineri profesionisti cu varste cuprinse intre 25 si 35 de ani, preocupati de branduri si mediul inconjurator si ale caror vieti sunt strans legate de tehnologie si interactionarea cu retelele online. S-au inscris peste 600 de studenti din 49 de tari printre care si Romania.

Aflati mai multe despre  Electrolux Design Lab vizitand site-ul: //newsroom.electrolux.com/designlab

Materiale video despre castigator si competitia Electrolux Design Lab pot fi gasite pe: ftp://designlab2008:2008@212.112.179.81

Fotografii disponibile pe: //www.flickr.com/photos/14665971@N05/sets/72157607850741674/

Bucuresti, 23.10.2008

{mosloadposition user10}

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *