free download 78 travel guides written by experts

Stravinski in deschiderea stagiunii Orchestrei Nationale Radio

„Încheind la Sankt Petersburg ultimele pagini din Pasărea de foc, am avut, pe neaşteptate, viziunea unui amplu spectacol de ritual păgân: bătrâni înţelepţi, aşezaţi în cerc, privesc dansul exaltat care ajunge până la moarte al unei tinere, pe care comunitatea o sacrifică pentru a primi bunăvoinţa zeului primăverii. Aceasta a fost tema pentru Le sacre du printemps” (Igor Stravinski – Cronica vieţii mele).

Le sacre du printemps este şi punctul culminant al deschiderii stagiunii Orchestrei Naţionale Radio de vineri, 14 octombrie 2011, ora 19.00, la Sala Radio. Programul serii va cuprinde Mondes Impossibles de Irinel Anghel, Concertul în la minor pentru vioară şi orchestră de Alexandr Glazunov şi Le Sacre du printemps de Igor Stravinski. Concertul poartă amprenta dirijorului Christian Badea şi a violonistului George Cosmin Bănică.

Cu un remarcabil talent dirijoral, Christian Badea desfăşoară o excepţională carieră, fiind invitat în unele dintre cele mai prestigioase săli de concerte din Europa, America de Nord şi Asia. Repertoriul său impresionant cuprinde lucrări simfonice, vocal-simfonice şi de operă ce acoperă o variată paletă stilistică, programele sale incluzând deseori şi lucrări de Zemlinsky, Schoenberg, Berg, Webern, Honegger, Janáček, Bartók, Prokofiev, Şostakovici, Walton, Vaughan Williams, Britten, Lutosławski, Messiaen, Ligeti. Maestrul Christian Badea este, totodată, un atent susţinător al promovării muzicii româneşti în lume.

Violonistul George Cosmin Bănică şi-a început formarea muzicală la Liceul de Muzică „Dinu Lipatti” din Bucureşti, unde a studiat la clasa profesorului Mircea Constantinescu, iar între anii 1996-2001 a urmat cursurile Universităţii Naţionale de Muzică din Bucureşti, studiind sub îndrumarea maestrului Ştefan Gheorghiu. A mai studiat cu maestrul Modest Iftinchi, iar în perioada 2002-2005 a urmat un masterat la Hochschule für Musik din Köln, cu Mihaela Martin. În paralel cu apariţiile solistice, George Cosmin Bănică a activat, în perioada 2005-2008, ca membru în orchestră şi concertmaistru în cadrul Filarmonicii „George Enescu” din Bucureşti, iar din martie 2009 este concertmaistru al Orchestrei Tonhalle din Zürich.

Biletele se găsesc la casa de bilete a Sălii Radio (Str. G-ral Berthelot nr. 60 – 64, sector 1) şi prin reţeaua Eventim, magazinele Germanos, Vodafone, librăriile Cărtureşti şi Humanitas şi online pe www.eventim.ro

Bucuresti, 10.10.2011

{mosloadposition user9}

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *