Find your $100k business idea in 10 days and get the first clients fast
Shadow

Stop joc? Nu lăsa schimbările climatice să încheie jocul

Schimbările climatice sunt fără dubiu printre cele mai serioase provocări globale. Un fenomen care va impacta serios viața generațiilor următoare. Pe de altă parte, acest proces nu ne afectează doar pe noi oamenii, ci și alte specii și ecosisteme de pe planetă, astfel influențând o serie de servicii ecosistemice, cum ar fi furnizarea de apă, de alimente, reglarea dăunătorilor și a bolilor sau furnizarea de medicamente.

Aceste interacțiuni afectează, de asemenea, eforturile de atenuare și adaptare la schimbările climatice, deși aceste aspecte sunt încă insuf icient abor-date astăzi (de exemplu, depozitarea carbonului din zonele umede sau permaf rost, rolul protector al pădurilor în perioada precipitațiilor abun-dente, agrobiodiversitate în adaptarea la schimbarea climatului etc.).

„Stop joc? Nu lăsa schimbările climatice să încheie jocul!” este un proiect privind conștientizarea publicului cu privire la schimbările climatice și impactul acestora pe plan local și global. Acțiunile noastre se îndreaptă, cu precădere, către tineri, cei care pot schimba lumea viitoare.

Pe parcursul celor patru ani de proiect, vom construi campanii de conștientizare și implicare civică cu ajutorul unor tineri ambasadori dedicați cauzei, vom încerca să reducem impactul negativ al festivale – lor asupra naturii, ne vom angaja în campanii online dar și evenimente publice, vom promova un concurs internațional Geoquest și vom colabora cu muzeele românești pentru a contribui la expozițiile existente cu o componentă de schimbări climatice.

Game on

Primul eveniment:

Experți și personalități mondene din opt țări subliniază într-un videoclip că de multe ori nu avem suficiente informații pentru a lua decizii sustenabile.

PROIECTUL VA DEBUTA CU OCAZIA ZILEI MONDIALE A MEDIULUI, 5 IUNIE. vă invităm pe pagina de FB a Grupului Milvus De La Ora 10 la un webinar european dedicat sustenabilității din viețile noastre de zi cu zi.

Taberele vor aduce pe cei mici mai aproape de valorile naturale, pachetele didactice despre schimbările climatice vor fi la îndemâna profesorilor, iar o aplicație mobilă de schimbarea modului de viață ar putea fi trendul transformării spre o coabitare sustenabilă cu natura. Nu îi vom uita pe cei care decid pentru noi, sunt planificate o serie de întâlniri, atât la nivel european cât și local cu decidenții politicilor publice. Proiectul a fost finanțat de „The European Commission’s Development Education and Awareness Raising Programme”.

Partenerii:

  • Asociația Grupul Milvus (România)
  • CEEweb for Biodiversity
  • Bratislava Regional Association for Nature Conservation and Sustai-nable Development (Slovacia)
  • Christliche Initiative Romero e.V. (Germania)
  • Na Mysli (Cehia)
  • Latvian Fund for Nature (Letonia
  • Lihuanian Fund for nature (Lituania)
  • Bulgarian Biodiversity Foundation (Bulgaria)
  • National Society of Conservationists (Ungaria)
  • PersonaR LTD (Ungaria)

Sunt doar câteva acțiuni și măsuri din multe altele care sperăm că vor conduce la o schimbare de paradigmă în rândul tinerilor.

Nu putem aștepta ca alții să stopeze schimbările climatice, noi trebuie să fim parte din schimbare!

Mai multe detalii:
https://climategame.eu/
https://milvus.ro/gameon/

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *