Find your $100k business idea in 10 days and get the first clients fast

Știrile Focus se implică în lupta împotriva violenței domestice

România ocupă un trist loc fruntaș în Europa când vine vorba de violența în familie. Pandemia a dus la creșterea alarmantă a numărului agresiunilor ce au loc acasă, dar a avut și o parte pozitivă: tot mai multe victime au avut curajul să depună plângeri. De cele mai multe ori, însă, victimele rămân lângă agresor.

Din 17 mai, știrile Focus se alătură campaniei împotriva violenței domestice Dăruit din vină, inițiată de Asociația ANAIS. Săptămânal, la Focus la prima oră și la Focus 18- cele mai importante știri ale zilei – telespectatorii vor putea urmări poveștile cutremurătoare ale victimelor violenței domestice. Reporterii Focus vor prezența cazuri reale, unele dintre ele terminate chiar tragic, cu decesul victimelor.

În campania susținută de Prima TV psihologi, asistenți sociali sau experți implicați în salvarea victimelor violenței domestice vor încerca să facă lumină și să ofere soluții pentru rezolvarea unui fenomen care afectează societatea românească. Scopul campaniei susținută de Prima TV este să determine femeile să conștientizeze că pot fi ajutate dacă sunt într-o relație cu un agresor și să le convingă să apeleze la ajutor specializat.

Stirile Focus

Luni, 17 mai, in platoul Focus la prima oră, va fi prezentă Giulia, una dintre prezentatoarele emisiunii Hai cu fetele! Alături de Irina Gologan si Daniel Osmanovici, ea va dezbate tema atât de traumatizantă a violenței în familie, pornind de la poveștile prezentate în campania Dăruit din vină.

La finalul campaniei, în luna iunie, Asociația ANAIS și casa de licitații Artmark vor scoate la licitație 8 păpuși de plus, simboluri ce au fost folosite în mai multe clipuri video ale campaniei Dăruit din vină. Toate fondurile vor fi folosite de către Asociație pentru a continua lupta împotriva violenței din multe familii din România și pentru a ajuta în mod direct victimele.

Donatorii care participă la licitație vor deveni ambasadori ai faptelor bune, distincție oferită de Artmark și semnată de Președintele Casei, Horia Patapievici. Licitația va avea loc în data de 15 iunie, la ora 19.00, vezi aici: https://www.artmark.ro/ro/licitatie/licitatia-caritabila-teatrul-cadourilor-din-vina.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *