free download 78 travel guides written by experts

Stiri de acasa

Annie Proulx
Editura Leda

"Avem aici povestea lui Quoyle, nascut in Brooklyn si crescut la intamplare prin diverse orase mohorate din nordul statului." ( p. 9)

"Slujbele lui: distribuitor de bomboane de la automat, vanzator de noapte intr-o alimentara, ziarist de mana a treia. La treizeci si sase de ani, vaduv, plin de durere si iubire neimplinita, Quoyle a plecat spre Newfoundland, patria stramosilor lui, un loc unde nu mai fusese si nici nu se gandise vreodata sa mearga."(p. 10)

Un roman cu limbaj direct, menit a surprinde modul in care discuta oamenii din categoria sociala la care se face referire; un roman cu intamplari care se succed intr-un ritm ametitor si o carte in care dupa un pic de rau nu vine automat bine. Cel putin nu imediat. O carte despre visuri – dar si ce urmeaza dupa implinirea lor. Nu in ultimul rand, o lucrare bine scrisa, cu personaje atent structurate si cu un oras interesant imaginat: Mockingburg.

Ce se intampla insa cand Quoyle ajunge impreuna cu fiicele sale pe o insula aflata la tarmul Atlanticului. Cum se va descurca? Ce noi intamplari isi vor face loc in viata lui? Ii va fi bine? Dar copilelor lui?

Aflat doar daca veti citi Stiri de acasa de Annie Proulx, jurnalista si autoare nascuta pe 22 august 1935. Annie Proulx a scris de asemenea si "Brokeback Mountain"- adaptata ca film (ce a castigat de altfel si numeroase premii in 2005).

Va invitam sa cititi acest roman si apoi sa ne trimiteti comentariul dumneavoastra cu privire la el pe adresa loredana at prwave.ro si poate aparea pe site. {mosloadposition user10}

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *