free download 78 travel guides written by experts

Stingem lumina la Sun Plaza de Ora Pământului

Sun Plaza se alătură în acest an mișcării Ora Pământului (Earth Hour), aflată la a 11-a ediție. Astfel, sâmbătă, 24 Martie 2018, între 20:30 și 21:30, Sun Plaza va stinge lumina pe spațiile comune din centrul comercial.

Conform datelor tehnice, Sun Plaza consumă în medie 2462,50 kWh în fiecare oră.

Ora Pamantului, Sun Plaza

Cu un singur kWh puteți să:
· Urmăriți televizorul timp de 10 ore;
· Spălați 6 kilograme de rufe;
· Lucrați pe un laptop timp de 5-10 ore;
· Dați cu aspiratorul o oră.

Sun Plaza susține mesajul campaniei globale: problemele cauzate de schimbările climatice și de extra-consum sunt atât de grave, actuale și complexe, încât este nevoie urgentă de acțiune, la nivel global. Vocea comună a milioane de oameni de pe tot globul ajunge astfel chiar și în cele mai înalte foruri ale decidenților.

În centrul comercial vor rămâne aprinse doar luminile de sigurantă, pe spațiile comune. În ce privește lumina din magazine, aceasta este o decizie a fiecărui magazin în parte. Deocamdată s-au alăturat campaniei magazinele grupului Inditex (Zara, Bershka, Pull & Bear, Stradivarius).

Ora Pământului (Earth Hour) a fost organizată pentru prima dată de către World Wide Fund for Nature – Australia în Sydney, pe 31 martie 2007, fiind brand înregistrat de organizația WWF la nivel global. Peste 2.2 milioane de oameni și 2000 de sedii de companii din Sydney au stins luminile pentru o oră în acea seară, ca semn al conștientizării problemei schimbărilor climatice. Implicarea oamenilor de pe tot globul a făcut în doar câțiva ani ca Earth Hour să devină cel mai mare eveniment de mediu din istorie.

Ora Pământului este sărbătorită anual în ultima sâmbătă din luna martie, adică foarte aproape de echinocțiu, astfel încât toate orașele să aibă parte de întuneric în intervalul 20:30 – 21:30.

Alătură-te campaniei și stinge și tu lumina!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *