free download 78 travel guides written by experts

Steve Jobs, un om care a schimbat lumea – pe Discovery Channel in octombrie

Discovery Channel aduce un omagiu influenţei lui Steve Jobs asupra culturii moderne

iGENIUS: STEVE JOBS, UN OM CARE A SCHIMBAT LUMEA

PREMIERA: 30 OCTOMBRIE, ORA 22.00

– Prezentat de Adam Savage şi Jamie Hyneman, documentarul de o oră include interviuri cu nume de prestigiu din tehnologie, media şi entertainment –

Steve Jobs, un vizionar al creaţiei şi tehnologiei, a schimbat societatea în care trăim. Co-fondator şi Director Executiv al Apple Computer, Jobs a facut acesibilă publicului larg utilizarea calculatorului personal. La rândul său, această viziune a condus spre noi inovaţii care ne-au schimbat total stilul de viaţă, de la felul cum muncim până la felul în care vizionăm filme, ascultăm muzică şi interacţionăm cu ceilalţi. Duminică 30 octombrie, de la ora 22.00, Discovery Channel prezintă iGenius: Steve Jobs, un om care a schimbat lumea, un documentar de o oră care aduce un omagiu tuturor acestor inovaţii.

Prezentat de Adam Savage şi Jamie Hyneman, gazdele programului Vânătorii de mituri, unde spiritul inovator şi curiozitatea sunt la ele acasa, acest documentar special include interviuri cu persoane a căror viaţă s-a schimbat datorită lui Steve Jobs. Câteva dintre acestea sunt:
· Pionieri ai computerului personal, foşti angajaţi şi directori ai companiei Apple, printre care: Lee Felsenstein, membru fondator al Homebrew Computer Club, Daniel Kottke, un prieten care a călătorit prin India împreună cu Jobs şi care ulterior a devenit unul dintre primii angajaţi ai Apple, şi John Draper, un inginer care l-a ajutat pe Jobs să pornească pe acest drum.
· Jurnalişti, autori şi critici care au relatat despre Jobs şi inovaţiile sale, printre care corespondentul NBC Tom Brokaw, Joe Nocera (New York Times), criticul cultural Toure, Bill Werde (Billboard) şi Andrew Serwer (Fortune)
· Oameni de ştiinţă şi profesori, printre care fizicianul Dr. Michio Kaku
· Muzicieni, regizori şi designeri ale caror domenii de activitate au fost complet schimbate datorită progreselor tehnologice realizate de Jobs. Printre aceştia se numără Stevie Wonder, Pete Wentz, dar şi artişti mai puţin celebri, care recunosc că succesele lor i se datorează lui Jobs şi inovaţiilor lui, ca de exemplu iTunes.

Prezentatorul Adam Savage a declarat: “Cineva a spus cândva că a păşi pe calea pe care ţi-au deschis-o alţii este perfect rezonabil. Ca urmare, toate progresele sunt realizate de oameni deloc rezonabili.” Savage a continuat: “Steve Jobs a fost un om deloc rezonabil. Nu a oferit publicului pur şi simplu ce îşi dorea acesta, ci a definit noi modalităţi în care ne putem gândi viaţa în spaţiul digital: productivitate, creativitate, muzică şi comunicare, media şi artă. Direct sau indirect, Steve Jobs a avut un impact asupra vieţii fiecăruia dintre noi.”

Programul iGENIUS: Steve Jobs, un om care a schimbat lumea va fi difuzat de Discovery în peste 210 ţări şi teritorii din întreaga lume.

iGENIUS: Steve Jobs, un om care a schimbat lumea este produs pentru Discovery Channel de către NBC Peacock Productions. Din partea Discovery Channel, Producător Executiv este Brooke Runnette; din partea Peacock Productions, Producător Executiv este Colleen Halpin. Tot pentru Peacock Productions, Producători Executivi mai sunt Knute Walker, Benjamin Ringe şi Aretha Marshall; Sharon Scott este Director Executiv de Producţie.

Bucuresti, 12.10.2011

{mosloadposition user9}

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *