free download 78 travel guides written by experts

Stera Chemicals pregătește deschiderea celui mai mare centru logistic de produse chimice din România, cu ajutorul soluției WMS de la Senior Software

Stera Chemicals, unul dintre cei mai mari importatori și distribuitori de materii prime pentru industria chimică din România, a implementat recent soluția WMS pentru managementul depozitelor de la Senior Software, cu ajutorul căreia a automatizat activitățile repetitive din depozit și a redus timpul necesar pentru pregătirea comenzilor.

Cu o cifră de afaceri de aproape 14 milioane de euro în 2015, Stera Chemicals oferă distribuție de materii prime pentru industria chimică din România. Pe parcursul celor 17 ani de activitate afacerea s-a dezvoltat continuu și, în anul 2015, compania a înregistrat o creștere cu 18% a cifrei de afaceri în comparație cu 2014. Totodată, anul acesta managerii companiei estimează o creștere cu peste 80% a business-ului.

Recent, Stera Chemicals a implementat soluția WMS de la Senior Software, un sistem capabil să gestioneze eficient activitățile și resursele din depozit. Evoluția constantă a afacerii a determinat compania să privească spre o nouă oportunitate de dezvoltare, iar în perioada următoare, Stera Chemicals plănuiește crearea celui mai mare centru logistic de produse chimice din România. Centrul va avea rezervoare de stocare, procese automatizate de producție, transferuri și depozitare  a materiilor prime și a mărfurilor, iar distribuția se va face în România și în Europa de Est.


“Noi am hotărât implementarea soluției WMS de la Senior Software pentru că avem un plan ambițios. Practic, ne dorim să devenim un Hub pentru Europa de Est de unde să livrăm materii prime pentru industria chimică, iar fără soluțiile Senior Software nu putem realiza acest lucru. Când avem mii de paleți și multe operațiuni în fiecare zi, fără un WMS care să ne ajute ne este imposibil” a declarat domnul Alecsandru Rasidescu, Director General Stera Chemicals.

Înainte de utilizarea soluției WMS, angajații Stera Chemicals erau nevoiți să facă manual mai multe activități printre care tipărirea și pregătirea etichetelor, căutarea produselor și pregătirea comenzilor sau gestionarea loturilor de marfă și a stocului de ambalaje. După implementarea soluției WMS de la Senior Software, toate aceste procese se fac automat, reducând drastic timpii de lucru și numărul de operatori de la birou.


Mai mult, sistemul WMS gestionează toate detaliile livrărilor precum avizele de marfă, redă etichetele cu pictograme pentru mărfuri, generează automat picking list-ul, asigură vizibilitate crescută asupra activităților desfășurate, oferă sugestii de așezare a mărfurilor în depozit, realizează automat inventare totale sau parțiale și alte diverse activități care ajută compania Stera Chemicals să inoveze, să se pregătească pentru deschiderea centrului logistic de produse chimice și să își atingă estimările de creștere cu 80% a business-ului.

Despre soluția WMS

Sistemul WMS de la Senior Software este un sistem de tip Warehouse Management System (WMS) destinat gestiunii mărfurilor din depozite și are rolul de a crea și controla fluxurile de mărfuri din cadrul acestora. Soluția integrează tehnologii de ultimă generație din domeniu precum: articole inteligente, cititoare de coduri de bare, frecvențe radio (RFID), Voice Picking, Pick-by-Light, Put-to-Light, sisteme de conveioare și sortatoare de manipulare automatizată, pentru performanță și acuratețe ridicată în operațiunile logistice.

Soluția este dezvoltată pe  platforma Mantis, ce încorporează bune practici testate și validate de peste 600 de companii din întreaga lume. Procesul de analiză și implementare este realizat de consultanți specializați, care au peste 10 ani de experiență în managementul logisticii și implementarea de soluții SCM.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *