free download 78 travel guides written by experts

Ștefan Velniciuc, despre rolul din „5GANG: Un altfel de Crăciun” și intersecția generațiilor: „Divertismentul defilează sub diferite forme artistice”

Cei mai cunoscuți creatori de conținut din România și-au unit forțele cu actori cunoscuți din industria cinematografică românească pentru proiectul „5GANG: Un altfel de Crăciun”.

Filmul a adus pe același platou de filmare două generații diferite, care au contribuit la dezvoltarea unui lungmetraj pentru toată familia. Actorul Ștefan Velniciuc are o apariție inedită în această producție, în care îl interpretează pe Gami, cel din viitor.

Ce spune cunoscutul actor despre motivele care l-au făcut să se alăture acestei producții?

„În primul rând faptul că de mult timp nu mai jucasem într-un film românesc. Eu am jucat în mai multe filme făcute de străini în România, datorită legăturilor strânse pe care le am cu cinematografia românească. Am început de timpuriu în cinematografie, dar după anul ‘89 legăturile s-au slăbit și atunci oferta de a juca din nou într-un film românesc mi s-a părut binevenită”.

Ștefan Velniciuc
Ștefan Velniciuc

Despre interacțiunea cu vloggerii distribuiți în film, cunoscutul actor adaugă: „Totul s-a desfășurat în condiții bune pe platoul de filmare și, sincer, nu am simțit că interacționez cu vloggeri. Cred că este important să acordăm șanse debuturilor de orice fel, pentru că altfel batem pasul pe loc și nu ne raportăm la ceea ce se întâmplă în ziua de astăzi. Apoi, așa sunt făcute lumea și viața. Se predă o ștafetă și se merge mai departe. Nici înaintașii nu trebuie ignorați. A existat un moment fericit în care cinematografia românească a fost pe cai mari în lume, prezentă la festivaluri importante și pe care mulți o descoperă abia acum. Bazele au fost puse demult și asta este foarte important. Tinerii trebuie să înțeleagă că trebuie să se raporteze și la cei de dinainte. Este firesc să se acorde șanse tineretului, el să le onoreze. Ceea ce s-a și întamplat și dovedește că este benefic.”

Printre cei 150 de actori care dau viață personajelor din filmul de comedie „5GANG: Un altfel de Crăciun”, creatorilor din online li se alătură și actorii români Viorel Păunescu, Doina Stan, Ion Chelaru, Marcel Horobet și Ștefan Velniciuc. Iar rezultatul este o comedie savuroasă, potrivită pentru întreaga familie, mai ales că, după cum spune Ștefan Velniciuc, toată lumea are nevoie de comedie: „Dorința publicului de a vedea cât mai multă comedie este evidentă, atât în filme, cât și la teatru, iar acum divertismentul defilează sub diferite forme artistice. Avem nevoie de comedie pentru că viața devine din ce în ce mai complexă. Compensațiile sunt necesare și comedia vine sa satisfacă această necesitate.”

5GANG. Un altfel de Craciun

Ștefan Velniciuc a apărut în peste 100 de filme românești sau străine, a dublat voci de personaje din filme de desene animate, a regizat spectacole de teatru și a jucat recent personajul Nea Puiu în al treilea sezon din serialul „Umbre”.

Filmul „5GANG: Un altfel de Crăciun” este debutul regizoral al lui Matei Dima, cu un fir narativ scris alături de Radu Alexandru şi Vali Dobrogeanu, ce urmărește o poveste încărcată de umor a vloggerilor, din perioada sărbătorilor de iarnă.

Biletele pentru „5GANG: Un altfel de Crăciun” s-au pus în vânzare online pe film.5gang.ro și filmul va avea premiera în cinematografe pe 27 decembrie.

Lungmetrajul va fi distribuit de Vertical Distribution.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *