free download 78 travel guides written by experts

Stefan Banica si-a ales concurentii cu care merge la Dueluri

Vineri seara, la Antena 1, de la 20.30

Prima ediție de Bootcamp a aruncat în arena X Factor grupa concurenților sub 21 de ani, coordonată sezonul acesta de Ștefan Bănică. Bucuroși că au ajuns în această fază a show-ului, însă deopotrivă emoționați deoarece rândurile celor buni se strâng, cei 14 concurenți intrați în grupa lui Bănică au evoluat pe scena X Factor și au trecut prin stări de nedescris. Unii au răsuflat relaxați atunci când s-au văzut salvați, alții s-au bucurat când au ocupat un scaun, dar au plâns când s-au văzut nevoiți să îl elibereze pentru un coleg care a performat mai bine. Cert este că la finalul serii, după decizii grele și îndelung cântărite, Ștefan Bănică i-a ales pe cei șase concurenți cu care va merge în următoarea etapă de Bootcamp, Duelurile.

Așa se face că trupa celor 6 concurenți sub 21 de ani este reprezentată de Endy Glikman, Paul Bătinaș, Florin Răduță, Erika Isac, Xenia Chitoroaga și Mădălina Căuș. Decizia nu a fost ușoară pentru juratul care le va fi mentor acestora, însă, după cum a declarat chiar el, hotărârea s-a bazat pe o viziune pe termen lung, pe ceea ce simte Ștefan că poate face din cei aleși, pe ceea ce au ei de oferit publicului nu doar atâta vreme cât se află în concurs, ci și după terminarea acestuia.

Endy Glikman are 16 ani și este din București, originar din Israel. Încă de la audiții i-a atras atenția lui Ștefan Bănică, juratul lăudându-l pentru vocea și prezența sa pe scenă: „Mă bucur să fie un copil de 16 ani în concurs care cântă așa”, i-a spus atunci Ștefan. Erika Isac vine din Constanța și este o adevărată explozie pe scenă. Deși în Bootcamp a fost ceva mai temperată, constănțeanca de 15 ani a reușit să îl convingă pe Ștefan că merită să parieze pe ea mai departe. Erika face canto de la șase ani și dansează de la 7 și s-a remarcat nu doar cu o voce puternică, ci și cu o bună tehnică de rap. „Va fi noua Delia, noua Andra”, i-a spus la audiții Horia Brenciu. Tot de la malul mării vine și Mădălina Căuș, o interpretă de 20 de ani din Năvodari care s-a remarcat cu timbrul ei puternic.

Florin Răduță a obținut la audiții trei DA și a uimit pe toată lumea. Este un talent neșlefuit, care poate ajunge foarte departe, iar Ștefan Bănică l-a plăcut din prima. Florin este din Târgoviște și provine dintr-o familie modestă, dar se consideră bogat pentru că este iubit și susținut. Părinții lui sunt divorțați și l-a crescut bunica. Deși nu a luat nici măcar o oră de canto, Florin are un talent cu factor X, ceea ce l-a făcut pe Ștefan Bănică să spună că de numele lui se va auzi mult timp de acum înainte.

Paul Bătinaș vine din Brașov. Tânărul a povestit la audițiile X Factor că după ce termină orele, muncește ca DJ sau face karaoke. Viața nu a fost deloc generoasă cu el, tatăl său a murit de cancer pe când Paul era doar un copil. Avea șase ani când a învățat să îi facă tatălui injecții cu morfină, pentru că mama era nevoită să meargă la muncă, iar el rămânea acasă cu tatăl bolnav. Iar Xenia Chitoroagă, o puștoaică de 14 ani din Chișinău care a uimit sala cu vocea ei la audiții, a demonstrate vineri seară că merită să meargă mai departe la X Factor. Interpretarea sa a arătat că toate laudele primate la audiții au fost pe deplin meritate.

Bucuresti, 28.11.2015

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *