Find your $100k business idea in 10 days and get the first clients fast

Statiunile de schi in Europa 2012/2013

ECC-Net este alcătuită din Centrele Europene ale Consumatorilor din 29 de ţări (27 state membre ale U.E. plus Norvegia şi Islanda) şi este co-finanţată de Direcţia Generală de Sănătate şi Protecţia Consumatorilor a Comisiei Europene şi de către fiecare dintre statele membre. Scopul Reţelei este de a crea încrederea în piaţa internă europeană, oferind consumatorilor informaţii utile în privire la drepturile lor, consiliere şi ajutor în achiziţii transfrontaliere.

ECC-Net este însă angajată şi în alte proiecte având scopul de a investiga diferitele sectoare de activitate ce oferă consumatorilor spre achiziţie bunuri sau servicii.

Sondajul efectuat asupra serviciilor oferite de aproximativ 400 de staţiuni unde se pot practica sporturi de iarnă

Raportul “Ski Resorts in Europe 2012/2013” este rezultatul unei al doilea sondaj pan-european efectuat de ECC-Net asupra serviciilor oferite de staţiunile de schi şi este dedicat comparării preţurilor practicate precum şi infrastructurii de schi alpin, schi “cross country” sau schi “indoor” din întreaga Europă. Aproximativ 400 de staţiuni de schi au răspuns sondajului efectuat.

Raportul poate fi consultat, în limba engleză, pe site-ul ECC Romania – //goo.gl/L4EC1.

Rezultatul principal: Prin comparaţia efectuată se pot economisi bani

Staţiunile de schi au fost clasificate în 6 categorii în funcţie de lungimea în Km a pârtiilor disponibile în aceste staţiuni (0-2 km, 3-10-km, 11-25 km, 26-50 km, 51-100 km şi mai mult de 100 km)*. În staţiunile de schi mici (cu până la 10Km de pârtie) cele mai bune valori au fost înregistrate în Republica Cehă.

Exemplu: preţuri oferite de staţiunile de schi din categoria 11 -25 km (cele mai ieftine 5 staţiuni, cele mai scumpe 5 staţiuni).

Categoria 11-25 Km este foarte utilizată de familii şi de persoanele cu aptitudini medii de schiat. În această categorie, staţiunea Sachtičky (SK) este, conform sondajului, cea mai ieftină. Cea mai scumpă staţiune din această categorie este staţiunea Eikedalen skisenter (NO).

11 – 25 km

Ţara

Staţiunea de schi

Preţul unui “Ski Pass” pentru adulţi în €

Km pârtie

Cele mai ieftine

1

Slovacia

Šachtičky

20,00

10,5

2

Republica Cehă

Lyžařský areál Bonera Ramzová

20,07

12

3

Bulgaria

Chepelare

22,00

18

4

Slovacia

Winter Park Martinky

22,00

13,29

5

Republica Cehă

Ski areál Horní Domky a Skiareál Studenov

23,36

18,2

Cele mai scumpe

1

Norvegia

Eikedalen skisenter

41,00

15

2

Austria

Biberwier-Marienberg

38,50

14

3

Spania

Valdesqui

37,00

22,13

4

Austria

Wurzeralm

36,00

22

5

Finlanda

Tahkonrinteet

36,00

16,5

Exemplu: preţuri oferite de staţiunile de schi din categoria 51-100 km (cele mai ieftine 5 staţiuni, cele mai scumpe 5 staţiuni).

Categoria 51-100 km este foarte populară pentru schiorii avansaţi. În această categorie, staţiunea bulgară Bansko este cea mai ieftină, în timp ce staţiunea elveţiană Flumserberg este staţiunea cu cele mai mari preţuri.

* Trebuie ţinut cont atunci când luaţi în considerare datele oferite de tabelele comparative de faptul că în realizarea acestora s-au utilizat numai datele ce au fost oferite de staţiunile ce au răspuns acestui studiu. Astfel, în Austria au răspuns solicitării de a oferi date 68 de staţiuni de schi în timp ce în Franţa numai 3. Staţiunile de schi din Italia, Republica Cehă şi Slovacia sunt dintre ţările cele mai bine reprezentate de acest studiu datorită răspunsului pozitiv dat de staţiunile de schi din aceste ţări. Acesta este motivul pentru care atragem atenţia asupra reprezentativităţii fiecărei ţări. În orice caz, acest raport prezintă o perspectivă generală asupra posibilităţilor precum şi asupra preţurilor oferite de diferite staţiuni de schi din diferite ţări.

Sfaturi utile oferite de ECC-Net
● Ţineţi cont în alegerea staţiunii de necesităţile reale ale dumneavoastră: Familiile cu copii mici nu au nevoie de staţiuni de schi foarte mari şi “la modă”. O staţiune mai mică şi mai ieftină este în mod normal suficientă pentru începători.
● Studiaţi cu atenţie oferta înainte de a face rezervarea: Rezervaţi-vă mai mult timp pentru a studia oferta când vă planificaţi vacanţa. Acest sondaj este o imagine de ansamblu a prețurilor ofertelor. Pentru mai multă siguranţă vă recomandăm să verificaţi cu atenţie site-urile staţiunilor de schi în vederea găsirii celui mai bun preţ în acel moment.
● Verificaţi existenţa reducerilor de preţ: Cercetaţi ofertele cu atenţie în vederea descoperirii eventualelor reduceri de preţ oferite pentru plata în avans, pentru elevi şi studenţi, pentru clienţii fideli sau grupuri mai mari.

Bucuresti, 16.11.2012

{mosloadposition user9}

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *