Find your $100k business idea in 10 days and get the first clients fast

STATII DE LUCRU DELL

Dell a anunţat lansarea noii sale generaţii de staţii de lucru Precision pentru clienţii din Europa, Orientul Mijlociu şi Africa (zona EMEA – Europe, Middle East & Africa). Staţiile de lucru Dell Precision 690 şi Dell Precision 490 dispun de cea mai recentă tehnologie Intel® Xeon® dual-core, de o nouă arhitectură de memorie – mai rapidă şi cu un grad superior de scalabilitate – şi de capabilităţi de ultimă oră de grafică duală. În comparaţie cu modelele anterioare, cele două sisteme oferă astfel o creştere de performanţă de până la 45%1 pentru aplicaţiile rulate în mod single thread şi de până la 155%pentru aplicaţiile rulate în mod multi thread.

 „Clienţii îşi doresc performanţă sporită şi capacitate mai mare de memorie, mai ales atunci când rulează aplicaţii extrem de solicitante sau când lucrează cu imagini foarte mari sau foarte detaliate, precum schemele de design mecanic sau analizele de date seismice”, a declarat Eric Greffier, Director, Corporate Client Products, Dell EMEA. „În procesul de creare a acestor noi staţii de lucru, am fost foarte atenţi la nevoile clienţilor noştri, precum şi la cele ale partenerilor noştri din domeniul software. Scopul nostru a fost stabilirea unui nou standard de performanţă şi scalabilitate pentru staţiile de lucru profesionale conforme cu standardele industriei. Şi ne-am realizat acest scop."
Datorită noii arhitecturi de memorie, utilizatorii care lucrează cu seturi consistente de date pot manevra şi gestiona mai uşor sarcinile de procesat, precum şi imaginile. Noile sisteme oferă un număr dublu de canale de memorie, având patru module DIMM cu buffering integral. În plus, pentru cele mai generoase configuraţii de memorie, cele două modele au un design unic de memorie, avansat şi scalabil – până la 16 module (DIMM-uri), printr-un dispozitiv opţional de extensie (memory riser).  
Capabilităţile grafice ale staţiilor de lucru Dell Precision 690 şi Dell Precision 490 sunt, de asemenea, extrem de avansate, fiind concepute pentru cele mai exigente medii de vizualizare. Staţia de lucru Dell Precision 690-1KW include, opţional, un card de extensie grafică (riser); acesta îmbină două plăci video NVIDIA® SLI™ , pentru performanţe sporite şi pentru o calitate video superioară. 
Design-ul carcaselor pentru Dell Precision 690 şi Dell Precision 490 a fost creat şi el pe baza feedback-ului utilizatorilor. Modelul 490 are o carcasă convertibilă, care poate fi instalată fie orizontal, fie vertical, în funcţie de cerinţele clientului. În plus, ambele carcase permit un acces mai simplu la componentele sistemului şi la panoul faţă, oferind, de asemenea, o fiabilitate mai mare. 
Caracteristici principale ale sistemului Dell Precision 690: 

·    Procesoare noi Intel® Xeon® dual-core 
·    Cu până la 400% mai multă bandă de memorie pe memorie cu două canale – cu noua memorie mai rapidă, cu patru canale
·    Scalabilitate de memorie de până la 64GB3  cu noile module DIMM ECC DDR2, cu buffering integral
·    Capabilităţi grafică duală cu suport pentru monitoare cu vizualizare cvadruplă / tehnologia NVIDIA® SLI™ , pentru performanţe grafice superioare (disponibile printr-un card opţional de extensie grafică, într-o variantă specială de carcasă 1KW)
·    Noul sistem de stocare SCSI serial-attached (SAS) conduce la performanţe cu până la 50% mai ridicate decât SATA 10K
·    Carcasă inovatoare, concepută pentru a oferi fiabilitate crescută, acces facil şi capacitate excepţională de extindere – suport pentru până la cinci drive-uri de disc

Caracteristici principale ale sistemului Dell Precision 490: 

·    Procesoare noi Intel® Xeon® dual-core 
·    Noua arhitectură de memorie măreşte lăţimea de bandă cu 500%. Până la 32GB3 de memorie ECC DIMM DDR2 cu patru canale şi buffering integral
·    Noul sistem de stocare SAS conduce la performanţe cu până la 50% mai ridicate decât SATA 10K
·    Carcasă inovatoare şi compactă, cu orientare dublă (pentru flexibilitate) şi şase slot-uri (pentru extinderea sistemului)

Preţuri şi disponibilitate
    Dell Precision 690 şi Dell Precision 490 sunt disponibile începând din 23 mai, 2006, în întreaga lume. Cele două sisteme sunt certificate pentru diverse aplicaţii (tip CAD, CAE, DCC, GIS etc.), aflate printre cele solicitante din industria staţiilor de lucru. Preţul modelului Dell Precision 490 porneşte de la 2.613 EUR. Acest preţ nu include TVA şi taxele de livrare. Preţul modelului Dell Precision 690 porneşte de la 2.713 EUR, sumă care nu include TVA şi taxele de livrare. Pentru informaţii suplimentare, vizitaţi www.dell.com.

BRACKNELL, Regatul Unit, 24.05.2006

{mosloadposition user10}

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *