metalshow

Start pentru promovarea valorilor autentice romanesti

Casa de Cultură a Municipiului Sibiu lansează la sfârşitul acestei săptămâni volumul : ”În căutarea zeilor pierduţi-Călătoriile lui Teodor Tulpan în Himalaya”. Evenimentul va avea loc sâmbătă, 20 decembrie a.c. de la ora 15 la Sala Thalia Sibiu.

Volumul este editat de Casa de Cultură a Municipiului Sibiu în cadrul proiectului Publiciada, proiect care începând de la această a patra ediţie îşi propune să descopere şi să promoveze valori autentice româneşti. Teodor Tulpan, primul roman pe Everest este personajul identificat de echipa Publiciada ca fiind un exponent al valorilor româneşti care merită atenţia, aprecierea şi recunoaşterea publicului sibian şi nu numai.

Totodată, evenimentul de lansare al volumului ”În căutarea zeilor pierduţi – Călătoriile lui Teodor Tulpan în Himalaya” reprezintă debutul literar al Florinelei Anca Vasilescu.

După un parcurs de aproape un an de zile al paginilor de jurnal şi al poveştilor de călătorie ale lui Teodor Tulpan, Florinela  a reuşit să creioneze în acest volum cronica expediţiilor pe munte ale alpinistului român.

Volumul, o îmbinare armonioasă între fotografie şi poveste, cucereşte încă de la primele pagini. Cuvintele fotografiază imaginea, iar fotografiile povestesc de la sine mirajul fiecărui loc cucerit de alpinist.

Volumul “În căutarea zeilor pierduţi – Călătoriile lui Teodor Tulpan în Himalaya” este doar primul dintr-o serie editorială mai amplă prin care Publiciada va promova valorile autentice româneşti.

Publiciada este un proiect finanţat de Consiliul Local Sibiu şi Primăria Municipiului Sibiu şi derulat de Casa de Cultură a Municipiului  Sibiu.

Vineri 19 decembrie a.c. de la ora 11:00 vă invităm să participaţi la o conferinţă de presă în cadrul căreia puteţi afla mai multe detalii despre acest demers. Conferinţa de presă va avea loc la Sala Thalia.

Bucuresti, 16.12.2008

{mosloadposition user10}

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *