free download 78 travel guides written by experts

Start de sezon in forta pentru BMW in cursele de anduranta

După ce la finalul lunii martie, BMW Team RLL înregistra prima dublă chiar la debutul sezonului American Le Mans Series (ALMS), în acest weekend echipajele BMW M3 GT2 s-au clasat pe primele două locuri în Campionatul German VLN.

Victorie la prima participare pe Nürburgring în acest an

VLN (Veranstaltergemeinschaft Langstreckenpokal Nürburgring – Asociaţia Organizatorilor Premiului Nürburgring) este un campionat cu o tradiţie de aproape 30 de ani. Este format din 11 curse de anduranţă, toate desfăşurate pe Nürburgring. Este o competiţie care include o gamă variată de automobile, de la clasa GT, cu modele special construite pentru cursele de anduranţă, la automobile într-o configuraţie foarte apropiată de maşina de serie. VLN este de asemenea faimos şi pentru numărul foarte mare de participanţi care iau startul în fiecare cursă. La prima etapă a sezonului, disputată week-end-ul trecut (2-4 aprilie), s-au înscris în total 181 echipaje grupate în 29 de clase.

Prima etapă VLN a fost dominată de echipajele BMW M3 GT înscrise de BMW Motorsport. După ce a plecat de pe a doua poziţie a grilei de start, echipajul #42 Jörg Müller, Augusto Farfus, Uwe Alzen a trecut primul linia de sosire, parcurgând 28 de ture de Nordschleife (20,832 km) în 4h 05m 32.821s. Al doilea BMW M3 GT, cu numărul 43, Priaulx, Dirk Müller, Dirk Werner a terminat pe poziţia a doua, la 51 secunde de câştigător, după ce a luat startul din pole position.

Aceasta a fost a 10-a victorie pentru Alzen în VLN şi prima pentru Müller şi Farfus. Farfus este la a doua victorie în acest an într-o cursă de anduranţă, după ce se impunea în cursa de 24h de la Dubai din luna ianuarie a acestui an cu un BMW Z4 GT3.

(despre VLN: //www.vln.de/index.gb.php)

Victorie în ALMS

După două titluri în 2010 – la echipe şi la constructori, ambele în categoria GT -, BMW Team RLL (Rahal Letterman Lanigan) a debutat în forţă şi în stagiunea 2011 din American Le Mans Series (ALMS). Echipajul maşinii BMW M3 GT cu numărul 56, format din Dirk Müller (Germania), Joey Hand (SUA) şi Andy Priaulx (Marea Britanie), a triumfat în clasa GT la cursa de 12 ore de la Sebring (statul Florida, SUA), după ce a parcurs 312 tururi. Bucuria a fost şi mai mare după ce locul al doilea a revenit echipajului aflat la comenzile bolidului cu numărul 55 – Dirk Werner (Germania), Bill Auberlen (SUA), Augusto Farfus (Brazilia) -, astfel că BMW Motorsport a obţinut maximum posibil din această întrecere clasică în lumea curselor de anduranţă.

Datorită dublei realizată în întrecerea de pe continentul nord-american, piloţii BMW au acumulat puncte importante în două campionate. Cursa de 12 ore de la Sebring a contat atât pentru clasamentul din American Le Mans Series (ALMS), cât şi ca etapă de deschidere a sezonului 2011 din Intercontinental Le Mans Cup. Acest din urmă campionat este format din şapte runde şi este organizat de Automobil Club de l’Ouest (ACO) şi ALMS.

BMW Team RLL aparţine fostului pilot Bobby Rahal, omului de televiziune David Letterman şi fostului proprietar de echipă IndyCar, Mike Lanigan.

(Despre BMW Team RLL: //www.bmw-motorsport.com/team/teams/bmw_team_rll)
(Despre AMLS: //www.americanlemans.com/)

BMW în Cupa Intercontinentală Le Mans (ILMC) 2011

După debutul Cupei Intercontinentale Le Mans (ILMC) în 2010, BMW va participa la sezonul 2011 al acestei competiţii, organizată de Automobile Club de l’Ouest (ACO) în colaborare cu ALMS. BMW Team RLL (Rahal Letterman Lanigan) este portdrapelul BMW la cele două curse nord-americane. La cele patru etape din Europa şi la cea asiatică din China, BMW Team Schnitzer va fi cea care va înscrie cele două modele BMW M3 GT2.

Pentru cursele care vor avea loc în Europa şi Asia, brazilianul Augusto Farfus şi germanul Jörg Müller – foşti colegi şi adversari în Campionatul Mondial destinat turismelor (WTCC) – vor forma echipajul modelului BMW M3 GT cu numărul 55. Pentru cursa de 24 de ore de la Le Mans, tripleta va fi completată de un alt german, Dirk Werner, pilot de bază pentru BMW Team RLL în American Le Mans Series. Müller şi Werner au fost cei care au oferit BMW victoria în ultima etapă ILMC din 2010, prin succesul în clasa GT la Zhuhai.

În cockpitul celui de-al doilea BMW M3 GT (număr de concurs 56), triplul campion mondial de turisme Andy Priaulx (Marea Britanie) va fi titular la toate etapele din ILMC şi la cursa de 24 de ore de la Le Mans. El va fi secondat de germanul Uwe Alzen la Spa-Francorchamps (Belgia), în timp ce Pedro Lamy (Portugalia) îi va fi coleg de cockpit la Imola (Italia). Tripleta învingătoare la Sebring se va reuni în clasica de 24 de ore de pe "Circuit de la Sarthe": lui Priaulx i se vor alătura Dirk Müller (Germania) şi Joey Hand (SUA).

Aceasta va fi prima apariţie a lui Hand pe teritoriul Europei, în cadrul BMW Team Schnitzer. Pe lângă talentul său de pilot, două au fost argumentele care au contat în favoarea alegerii americanului pentru cursa de 24 de ore de la Le Mans: succesul repurtat în întrecerea de 24 de ore de la Daytona, chiar la începutul acestui an, şi victoria de la Sebring.

Calendarul Intercontinental Le Mans Cup 2011

Cursa de 12 ore de la Sebring Sebring (SUA) 19 martie
1000 km of Spa-Francorchamps Spa (Belgia) 8 mai
Le Mans 24 Hours Le Mans (Franţa) 11-12 iunie
6 Hours of Imola Imola (Italia) 3 iulie
6 Hours of Silverstone Silverstone (Marea Britanie) 11 septembrie
10 Hours of Petit Le Mans Road Atlanta (SUA) 1 octombrie
6 Hours of China Zhuhai (China) 12 noiembrie

Calendarul American Le Mans Series 2011

Mobil 1 Twelve Hours of Sebring Sebring (Florida, SUA) 16-19 martie
Toyota Grand Prix of Long Beach Long Beach (California, SUA) 15-16 aprilie
American Le Mans Northeast Grand Prix Lakeville (Connecticut, SUA) 8-9 iulie
Mobil 1 presents Grand Prix of Mosport Bowmanville (Ontario, Canada) 22-24 iulie
Mid-Ohio Sports Car Challenge Lexington (Ohio, SUA) 4-6 august
Road Race Showcase Elkhart Lake (Wisconsin, SUA) 18-20 august
Baltimore Grand Prix Baltimore (Maryland, SUA) 2-3 septembrie
American Le Mans Series Monterey Monterey (California, SUA) 15-17 septembrie
Petit Le Mans Braselton (Georgia, SUA) 28 septembrie – 1 octombrie

(Despre ILMC: //www.lemans.org/en/)

Bucuresti, 05.04.2011

{mosloadposition user9}

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *