free download 78 travel guides written by experts

STARGATE ATLANTIS in noiembrie la AXN SCI-FI

Canalul AXN SCI FI,  va difuza din 7 noiembrie primul sezon al unui serial SF clasic de mare succes: STARGATE – ATLANTIS. In fiecare vineri, luni şi miercuri de la ora 23:20, publicul se poate alătura noii echipe Stargate care se îndreaptă către o galaxie necunoscută, Pegasus, în căutarea legendarului oraş pierdut Atlantis.

Cu câteva milioane de ani în urmă, exista o specie pe care noi, oamenii o numim Străbunii. Ei au creat o reţea de aşa-numite Porţi stelare – nişte aparate speciale prin care se putea călători prin lumi și galaxii diferite. Nu ştim de ce, dar Străbunii au plecat spre o altă galaxie în urmă cu 5-10 milioane de ani şi-au luat cu ei un întreg oraş, numit Atlantis. Aşadar, mitul antic al oraşului pierdut Atlantis se dovedeşte a fi adevărat. O echipă internaţională de oameni de ştiinţă şi personal militar care lucrează în Antarctica pare să fi localizat Atlantis-ul şi astfel se decide trimiterea unei noi echipe – desigur, printr-o Poartă stelară!

Atlantis se află mai departe de orice loc în care a călătorit vreo echipă Stargate. Având energie numai pentru un drum dus, noul comandant al programului Stargate, generalul Jack O’Neill (Richard Dean Anderson) formează o echipă, aşa că doar câțiva oameni curajoşi părăsec Pământul în căutarea uneia dintre marile legende ale omenirii, Atlantisul, fără să ştie dacă se vor mai întoarce acasă.

Dr. Weir (Torri Higginson), liderul expediţiei, ajunge repede la oraşul pierdut al Străbunilor şi-şi dă seama că acesta este scufundat sub apă. Din cauza lipsei de energie şi a unor probleme legate de scutul ce protejează Atlantisul, echipa se trezeşte curând într-o situaţie disperată şi oamenii se văd siliţi să trimită un echipaj de recunoştere, format din maiorul John Sheppard (John Flanigan), locotenentul Aiden Ford (Rainbow Francks) şi colonelul Marshall Summer (Robert Patrick), care să găsească o eventuală sursă alternativă de combustibil.

Tastând la întâmplare adresa unei porţi stelare, cei din echipaj se trezesc într-o aşezare nomadă de oameni: Athosienii. Aceştia sunt prietenoşi, dar liderul lor, Teyla (Rachel Luttrell), îi avetizează de prezenţa unui inamic periculos: Furiile, o specie mortală care se hrănesc cu oameni pentru a avea energie.

Lipsită de comunicarea cu Pământul, expediţia trebuie să supravieţuiască într-o galaxie nouă şi necunoscută. Vor putea membrii echipei să descifreze tehnologia Străbunilor, să distrugă Furiile şi să se întoarcă pe Pământ?

Toţi fanii Stargate au motiv de bucurie căci, după 7 sezoane de Stargate SG-1, ei pot străbate din nou universul – acum într-o galaxie necunoscută, Pegasus. Stargate Atlantis va fi difuzat la AXN SCI-FI din 7 noiembrie şi în fiecare vineri, luni şi miercuri, de la ora 23:20. Serialul a fost nominalizat de trei ori la premiile Emmy Primetime şi a primit mai multe nominalizări şi premii care dovedesc că cele 19 episode noi nu numai că sunt la fel de  populare ca și serialul original, Stargate SG-1, dar şi că sunt apreciate de public.

Bucuresti, 05.11.2008

{mosloadposition user10}

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *