free download 78 travel guides written by experts

Standardele in e-commerce sunt tot mai ridicate, investitiile necesare sunt mai mari

Sa lansezi un magazin online este, teoretic, la fel de simplu astazi precum era cu vreo 10 ani in urma: cumperi un domeniu web, hosting, faci un website (eventual cu o platforma speciala, chiar inchiriata), semnezi contracte cu furnizori sau cumperi direct marfa, semnezi contract cu o firma de curierat si gata, pornesti la drum in e-commerce. Eventual, poti adauga pe lista niste angajati, in functie de implicarea sau nu a ta, ca antreprenor, si a familiei, daca e un business de familie.

Practic, lucrurile sunt mult mai complicate. Si au devenit mult mai complicate de-a lungul timpului, pentru ca standardele in e-commerce au crescut puternic in Romania. Pentru a fi pe piata, trebuie sa respecti diverse prevederi legale, precum si unele recomandari ale industriei. Piata s-a maturizat (sau este tot mai aproape de maturitate), concurenta este acerba pe mai toate nisele de succes, clientul a devenit tot mai pretentios, isi cunoaste drepturile si taxeaza puternic orice greseli ale comerciantului.

Astfel, pentru un magazin online, investitiile necesare sunt tot mai mari. Ne referim, desigur, la un magazin online care isi doreste sa performeze. Un capitol de maxima importanta este SEO, un must-have al oricarui website, mai ales in comertul electronic. De SEO se leaga in mod direct vanzarile, deci acest capitol poate asigura sau nu “hrana” afacerii tale.

Pentru optimizare in motoarele de cautare exista tehnici ce tin de website in sine, dar mai ales componente necesare pe termen lung – prezenta online cu articole, linkuri, activitate pe retelele de socializare etc. Google, principalul motor de cautare in Romania si la nivel international, a devenit si el tot mai “smart”, astfel ca apreciaza continutul real, munca adevarata. Este bine sa apelezi la consultanti SEO, la firme care sa te ajute sa ajungi “sus” cat mai rapid. O astfel de companie este seocom.ro, cu experienta semnificativa in domeniu.

Daca pornesti la drum in e-commerce sau daca esti deja pe acest drum, dar rezultatele sunt departe de a te multumi, inseamna ca planul tau de business are nevoie de ceva sustinere, eventual de un upgrade. Poti solicita oferta seocom.ro pentru servicii SEO care sa te ajute sa aduci spre tine traficul de vizitatori pe care ai ulterior ocazia sa-i transformi in clienti, eventual chiar fideli daca aplici si o startegie de marketing de succes.

photo header: ijmaki via Pixabay

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *