Standarde europene la Unitatea de Primire Urgenta Alba

În luna decembrie a anului 2013 s-au încheiat lucrările de reabilitare la Unitatea de Primire Urgenţă Alba. La evenimentul de inaugurare, Doctorul Raed Arafat a evidenţiat calitatea lucrărilor şi alinierea centrului cu standardele impuse de Ministerul Sănătăţii. Compania românească Aluterm Group, prin divizia Siatec a oferit soluţiile pentru căile de acces respectând toate cerinţele impuse de standardele domeniului.

Investiţia în reabilitarea centrului UPU-SMURD Alba a fost de aproximativ 1,5 mil. lei şi s-a realizat în aproximativ 6 luni. Aluterm Group, prin divizia Siatec, a oferit soluţiile pentru căile de acces: uşi rapide pentru serviciul de ambulanţă, uşi automate pentru intrarea în unitate şi uşi speciale pentru saloane, secţii şi compartimente.

Într-o unitate de urgenţă viteza de lucru are o importanţă majoră. Pentru a răspunde la această cerinţă Siatec a furnizat soluţii performante, utilizate şi în unităţile medicale din Europa de Vest.

Pentru secţia de ambulanţă s-au folosit 2 uşi rapide Siatec Smart. Aceste uşi de mare viteză se deschid automat, fiind acţionate de maşina de ambulanţă prin intermediul unei bucle magnetice montată în culoarul de acces. Sunt prevăzute cu fotocelule de siguranţă şi cu un sistem inovator de protecţie în caz de impact. Această soluţie tehnică, ce nu presupune intervenţia umană, asigura viteze foarte mari de operare şi asigurarea unui flux optim de lucru.

O altă soluţie inovatoare este reprezentată de uşa TORMED. Această uşă este construită special pentru sectorul medical, respectând toate standardele în vigoare şi fiind optimizată pentru cerinţele specifice mediilor și camerelor curate. La unitatea UPU Alba s-au montat 10 astfel de uşi automate, semietanșe, cu viteză mare de deschidere.

Proiectul a prevăzut şi instalarea de uşi automate rezistente la foc dar şi de aproximativ 30 de uşi batante, simple. Toate soluţiile furnizate de Siatec sunt în corelaţie cu standardele europene şi reprezintă soluţii optimizate pentru sectorul medical.

“Proiectele din sectorul medical reprezintă pentru Siatec cel mai bun test de competentă şi competitivitate pentru că ne solicită la maximum capacitatea de a înţelege un mediu cu necesităţi complexe şi de a furniza soluţii tehnice avansate şi durabile de care depinde direct viața oamenilor.” Andreea Strugaru, Manging Partner Aluterm Group

“Aici pot spune că ordinul este respectat. Normal, aici noi nu lucrăm cu un spațiu nou, ci cu unul readaptat și vorbim și de necesitatea unei extinderi în exterior, dar ce s-a făcut este super” Raed Arafat

Despre Aluterm Group

Aluterm Group oferă din 1993 soluţii pentru industria construcţiilor validate în peste 1500 de proiecte care se remarcă printr-un plus de valoare prin includerea de automatizări pentru căi de acces, materiale din policarbonat și trape sau parcări inteligente.

BUCUREŞTI – Sos. Dudesti-Pantelimon 42, incinta RAMS Business Park T/F: 021-6272300 CLUJ – Str. Traian Vuia nr. 208 T/F: +40 26 427 4014
E-mail:marketing@aluterm.ro
www.aluterm.ro
www.makroplast.ro
www.siatec.ro
www.parkomatic.ro


Bucuresti, 29.01.2014
{mosloadposition user9}

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *