free download 78 travel guides written by experts

Stalpi de sare

Fadia Faqir
Editura Leda – Grupul Editorial Corint

304 pagini. 2 povesti cutremuratoare. O lume diferita de a noastra, o cultura diferita. O lume dominata de barbati – si in care femeile incearca sa supravietuiasca.

Fadia Faqir ne ofera in paginile romanului Stalpi de sare doua povesti ce au in centru cate o femeie. O avem pe de o parte pe Maha – beduina victima a violentei politice, sotie ce isi vede barbatul ucis de englezi – si pe de alta parte pe Um Saad – femeie nevoita sa cedeze atunci cand sotul aducfe in casa alta femeie (mai tanara).

Tehnica in care e redactat romanul este de asemenea interesanta. Capitolele ce se refera la cele doua personaje feminine – povesti separate – poarta numele personajului. Relatarea se face la persoana I singular. Exista insa si o relatare "din afara" – apartinand unui rawi – un povestas cum este el cunoscut. Rawi este acel rapsod care incanta adunarile cu povesti si poezii.

Intamplarile au loc in timpul si dupa Mandatul Britanic iar surprinzator (sau nu poate) este ca ambele femei sunt intr-un spital de boli mintale din Iordania.

Povestile sunt interesante si te atrag. Lumea descoperita are farmecul sau. Modul in care o femeie reuseste sa supravietuiasca si sa tina piept oricarei incercari ce vine in calea ei este interesant redat in fiecare rand al cartii. De Fadia Faqir (scriitoare brito-iordaniana musulmana) am mai recomandat si cartea Ma numesc Salma.

Va invitam sa cititi si sa descoperiti acest roman si apoi sa ne trimiteti comentariul dumneavoastra cu privire la el pe adresa loredana at prwave.ro si poate aparea pe site. {mosloadposition user10}

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *