free download 78 travel guides written by experts

Stagiunea de marti seara

Ianuarie 2015

Stagiunea de marti seara propune pentru luna ianuarie a anului 2015 patru recitaluri de exceptie.

Unul dintre scopurile principale ale proiectului cameral Stagiunea de marţi seara este de a aduce în faţa publicului, tineri muzicieni români care studiază în străinătate şi care au făcut deja dovada unor calităţi ce le permite accesul la dure concursuri internaţionale. Adela Liculescu se numara cu siguranta printre acestia. În prezent, este studentă la Viena, la Universität für Musik und darstellende Kunst, la clasa Prof. Martin Hughes. Tânăra pianistă a obţinut numeroase premii în domeniul muzical, între care amintim: Premiul V si Premiul Special „Molly Joó-Máthé” la 14th International Beethoven Piano Competition (Viena, 2013), Premiul I la Concursul Elena Rombro Stepanow Klavierwettbewerb (Viena, 2012). Recent, a obţinut premiul special pentru cel mai bine clasat pianist român la Consursul Internaţional „George Enescu” 2014. In recitalul din 6 ianuarie 2015, tanara pianista va interpreta lucrari de Beethoven si de Debussy.

Cvartetul Solartis este format din studenţi şi absolvenţi ai Universităţii Naţionale de Muzică din Bucureşti. Formaţia s-a înfiinţat în anul 2012 din dorinţa a patru instrumentişti pasionati de a face muzică şi de a cânta împreună. Ei se numesc Sabin Penea-vioara I, Ana Maria Marian – vioara II, Laura Zecheru-viola si Andrei Niţescu – violoncel. In toamna anului 2014 talentatii instrumentisti au fost laureati ai Premiului II si al Premiului Special “Antonin Dvorak” la Concursul International de Muzica de Camera “Plovdiv, Bulgaria”. Pentru recitalul din 13 inauarie, ei au pregatit un program Haydn, Zabel, Borodin.

Irina Ungureanu s-a născut in 1984 în Bucureşti. În prezent locuieşte în Zürich, Elveţia. A studiat canto la conservatorul din Zürich la Jane şi David Thorner Mengedoth. I.U. activează cu precădere în domeniul muzicii vechi şi al celei noi, se simte atrasă de repertoriul de lied şi oratoriu, de improvizaţia liberă şi de muzica populară românească, pe care a îndrăgit-o incă din copilărie. Irina Ungureanu a deţinut conducerea muzicală a unor producţii teatrale şi a creat, impreună cu actorul Hansrudolf Twerenbold programe de lectură cu muzică. A primit impulsuri hotărâtoare de la Lauren Newton (improvizaţie vocală), Daniel Fueter, Martina Bovet, Jens Fuhr (Lied), Kees Boeke (muzică veche). In seara zilei de 20 ianuarie, impreuna cu pianista Verona Maier, Irina Ungureanu va fi oaspetele Stagiunii de marti seara cu o propunere extrem de indrazneata: ciclul de lieduri Winterreise de Franz Schubert.

Felicia-Gabriela Greciuc, oboistă a Filarmonicii „George Enescu” din București, este absolventă al Colegiului Național de Muzică „Ciprian Porumbescu” din Suceava și a Universității Naționale de Muzică din București, la clasa conf. univ. dr Florin Ionoaia și aprofundează studiul oboiului sub îndrumarea unor maeștrii precum: Emanuel Abbuhl, Matthias Backer, Christian Smith, Diego Dini-Ciaci, Gareth Hulse, Richard Simpson, Joris Van den Hauwe.Tânăra oboistă a participat la numeroase competiții naționale și internaționale, obținînd nenumărate premii printre care enumerăm: Premiul „Best oboe player residing in Romania” și premiul „Best contestant attending a Romanian University” (2013) – Concursul Internațional „Gheorghe Dima” Cluj- Napoca; Premiul I (2010) . Alaturi de pianista Cristina Popescu, Felicia Greciuc ne va oferi una dintre rarele ocazii de a asculta piese minunate din repertoriul de oboi semnate de Telemann, Scarlatti, C.Ph. E. Bach, Poulenc, Ravel…

Biletele se pot cumpara de la casa de bilete a Ateneului Român.
Program: Marti – Vineri 12:00 – 19:00
Telefon: 021.315.68.75
Pentru rezervari accesati site-ul www.fge.org.ro.

Sponsori: Cognistudio, Aqua Carpatica
Parteneri: Art Act Magazine, Romania Insider, City Compass, B-Smart, PHM, Liternet, Metropolis
Parteneri media: Sapte Seri, Radio Romania Cultural, Radio Romania Muzical, Autoexpert, Yachtexpert, Port.ro, Revista Tango, Pro Video, orasul.meu

Bucuresti, 31.12.2014
{mosloadposition user9}

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *