free download 78 travel guides written by experts

Stagiunea de marti seara

Seara Robert Schumann

Pianistul Iulian Ochescu a decis să împartă programul recitalului său între repertoriul pianistic şi cel cameral. Astfel, Stagiunea de marţi seara poate oferi melomanilor un foarte interesant şi frumos program Robert Schumann.

Premiul II la “Vienna International Piano Competition-Panmusica Austria”, premiul III la “San Sebastian City International Piano Competition”, premiul III la concursul “Drumul spre celebritate” in urma caruia va concerta alaturi de Orchestra de Camera Radio in stagiunea 2014-2015 sunt doar câteva dintre momentele ce marchează un frumos început de carieră’ pentru pianistul Iulian Ochescu, astăzi student in anul II al Universitatii Nationale de Muzica din Bucuresti, la clasa prof. Dana Borsan.

Membrii cvartetului Solartis, Sabin Penea (Vioara I), Ana Maria Marian (Vioara II), Laura Zecheru (Viola) și Andrei Nițescu (Violoncel). sunt şi eilaureati ai Concursurilor: W.A.Mozart si Drumul spre celebritateşi de asemenea, bursieri ai Festivalului International de Muzica de Camera SoNoRo.

Stagiunea de marţi seara
Marti, 03 Iunie 2014, 19:00 – 20:00
Ateneul Român, Sala mica

IULIAN OCHESCU pian
Îşi dă concursul Cvartetul Solartis
SABIN PENEA – vioara I
ANA MARIA MARIAN – vioara a II-a
LAURA ZECHERU – violă
ANDREI NIŢESCU – violoncel

Program:

Robert Schumann

  • Humoreske în si bemol major, op. 20
  • Cvintetul cu pian în mi bemol major, op.

Coproducător: Radio România Muzical

Biletele se pot cumpara de la casa de bilete a Ateneului Român.
Program: Marti – Vineri 12:00 – 19:00
Telefon: 021.315.68.75
Pentru rezervari accesati site-ul www.fge.org.ro

Iulian Ochescu s-a nascut in anul 1993 intr-o familie de muzicieni si a inceput studiul pianului la Colegiul National de Muzica “George Enescu” din Bucuresti, pe care in anul 2012 l-a absolvit, la clasa prof. Gabriela Enasescu. In prezent este student in anul II al Universitatii Nationale de Muzica din Bucuresti, la clasa prof. Dana Borsan.

Este castigator a numeroase premii la concursuri nationale si internationale, dintre care se disting: premiul I, premiul “J.S.Bach” si Marele Premiu la concursul international “Millenium Piano”, premiul I la concursul international “Pro Piano-Romania”, premiul II la “Vienna International Piano Competition-Panmusica Austria”, premiul III la “San Sebastian City International Piano Competition”, premiul I la concursul international “Lira de aur”, premiul I la concursul international “George Georgescu”, premiul I la concursul international “Tudor Dumitrescu”, Marele Premiu la concursul national “Victor Giuleanu”, premiul I si Marele Premiu la concursul national “Ina Macarie”, premiul I si premiul pentru cea mai buna interpretare a unei lucrari romanesti la concursul national “Ada Ulubeanu”, premiul III la concursul “Drumul spre celebritate” in urma caruia va concerta alaturi de Orchestra de Camera Radio in stagiunea 2014-2015.

A studiat in cadrul unor cursuri de maiestrie cu pianisti si profesori de larga recunoastere internationala: Justus Frantz, Dan Grigore, Petras Geniušas, Martin Hughes, Diana Ketler, Eduard Kunz, Einar Steen-Nøkleberg, Alicja Paleta-Bugaj, Imre Rohmann, Matti Raekallio, Mihaela Ursuleasa, Anton Voigt.

Activitatea artistica a lui Iulian Ochescu include aparitii la festivalul Aurora Chamber Music din Suedia (alaturi de violistul Alexander Zemtsov) si la festivalul international de muzica de camera SoNoRo, precum si recitaluri solo pe importante scene de concert din Romania (Ateneul Roman, Sala Radio, Muzeul National “George Enescu”). A realizat inregistrari la Radio Romania si TVR. In prezent este membru al fundatiei culturale “Remember Enescu” si bursier al proiectului “SoNoRo Interferente” in cadrul caruia a cantat alaturi de violonista Corinne Chapelle si violistul Razvan Popovici.

Cvartetul Solartis s-a format in anul 2012 la Bucuresti, din dorinta a patru tineri muzicieni de a face ceva ce la noi in tara nu prea exista. Un cvartet profesionist! Si iata ca reusesc! De ce? Pentru ca pe langa toate reusitele lor in materie de premii la Concursuri de muzica de camera si de cvartet, Solartis Quartet reuseste sa se impuna foarte categoric in “buisness-ul” muzical romanesc prin concertele si proiectele pe care le-a avut si le are in continuare in desfasurare. Calitatea pe care acesti tineri ne-o propun este de un nivel foarte ridicat si in consecita, aprecierile sunt pe masura. Cu titlurile de laureate al Concursurilor “W.A.Mozart” si “Drumul spre celebritate” si cu o bursă a Festivalului International de Muzica de Camera “SoNoRo”, Cvartetul Solartis a avut o ascensiune exploziva pe piata muzicala romaneasca si nu numai.

Sponsor oficial: Ţiriac Auto, partener autorizat Mercedes-Benz
Sponsori: Cognistudio, Dacia, Linde
Parteneri: Art Act Magazine, Romania Insider, City Compass, B-Smart
Parteneri media: Sapte Seri, Radio Romania Cultural, Radio Romania Muzical, Autoexpert, Yachtexpert, Port.ro, Revista Tango, Pro Video, orasul.meu

Bucuresti, 30.05.2014
{mosloadposition user9}

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *