free download 78 travel guides written by experts

Stagiunea de marti seara

În seara zilei de marţi, 11 februarie a.c., violonista Ioana Olteanu va susţine un recital în Sala Mică a Ateneului Român.

Recital cameral

Marti, 11 Februarie 2014, 19:00 – 20:00
Ateneul Român, Sala mica

IOANA OLTEANU – vioară
OTILIA COSTEA – pian

Program:
・ Johann Sebastian Bach – Sonata pentru vioară solo nr. 1, în sol minor, BWV 1001: Adagio şi Fuga
・ Niccolo Paganini – Capriciul nr. 21 pentru vioară solo
・ Wolfgang Amadeus Mozart – Sonata pentru pian şi vioară nr. 32, în si bemol major, KV 454
・ George Enescu – Impromptu concertant
・ Pablo de Sarasate – Fantezia Carmen, op.25

Coproducător: Radio România Muzical

Recital organizat în colaborare cu Fundaţia “Prietenii muzicii – Serafim Antropov”

Biletele se pot cumpara de la casa de bilete a Ateneului Român.
Program: Marti – Vineri 12:00 – 19:00
Telefon: 021.315.68.75

Pentru rezervari accesati site-ul www.fge.org.ro

Ioana Olteanu este elevă în clasa a XII-a la Colegiul Naţional de Arte „Dinu Lipatti” din Bucureşti. Studiază vioara de la vârsta de 7 ani sub îndrumarea profesoarei Rodica Drăgolici. La opt ani a câştigat primul ei premiu I, la Concursul Naţional „Garabet Avachian”. De atunci a continuat an de an să-şi testeze nivelul de pregătire participând la numeroase concursuri naţionale şi internaţionale, reuşind să-şi îmbogăţească CV-ul cu peste 30 de premii I. Numai in ultimii doi ani Ioana Olteanu a castigat Concursul Naţional „Paul Constantinescu”, Ploieşti – Grand Prix si Concursul Internaţional Tineri Muzicieni „Ohrid Pearls”, Macedonia – premiul I, în 2012 si Concursul Internaţional Stringfest, Serbia – premiul I, în 2013.

Între anii 2008 – 2013 Ioana Olteanu a fost Olimpică Naţională, după ce, în anul 2008, a fost distinsă cu Diploma de Excelenţă oferită de Guvernul României. În anul 2013, a fost invitată să participe la Festivalul Internaţional „Evmelia” Grecia şi Festivalul Stringfest din Serbia. De asemenea, de-a lungul anilor a susţinut recitaluri la Parlamentul European din Brussels – Belgia, pe scena din piaţa Festivalului „George Enescu”, la Universitatea Naţională de Muzică Bucureşti, la Ateneul Român, Sala mică.

Între anii 2009 – 2011, Ioana Olteanu fost membră a Orchestrei de Tineret Central Europeană (CEI-YO) condusă de Maestrul Igor Coretti-Kuret.

Doi ani consecutiv, 2012 şi 2013, a câştigat bursa oferită tinerelor talente de Fundaţia Principesa Margareta a României. În anul 2013 a obţinut bursa SoNoRo – Interferenţe constând într-un workshop de muzică de cameră care s-a desfăşurat la Montepulciano, Italia.

Bucuresti, 07.02.2014
{mosloadposition user9}

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *