free download 78 travel guides written by experts

Stagiunea de Jazz se deschide cu Gershwin’s Beautiful World

O coproductie Radio Romania Cultural – Teatrul ACT

Orchestrele si Corurile Radio si Radio Romania Cultural organizeaza, in perioada februarie – iunie 2011, Stagiunea de Jazz. Aceasta cuprinde o serie de cinci recitaluri lunare cu tematica diferita sustinute de membri ai Big Band-ului Radio si studenti ai Universitatii Nationale de Muzica din Bucuresti. Recitalurile vor fi inregistrate si difuzate de Radio Romania Cultural si prezentate de Maria Balabas.

Stagiunea de Jazz debuteaza miercuri, 9 februarie 2011, ora 19.00, la Teatrul ACT, cu un program dedicat unuia dintre cei mai populari compozitori de jazz – George Gershwin. Ana Cristina Leonte (voce), Cristian Soleanu (saxofoane), Ciprian Pop (chitara), George Natsis (pian), Michael Acker (contrabas) si Vlad Popescu (baterie) sunt cei care vor recrea „Gershwin’s Beautiful World”.

Din program: „Fascinating rhythm”, “Someone to watch over me”, “The man I love”, “Summertime”, “They can’t take that away from me”.

Ana Cristina Leonte a debutat la varsta de 4 ani pe scena Palatului Copiilor din Suceava, in calitate de interpret de muzica usoara. In prezent, este studenta la sectia Jazz vocal a Universitatii Nationale de Muzica din Bucuresti. Ca instrumentist, a sustinut numeroase recitaluri solo de vioara, cat si de muzica de camera si a concertat cu orchestra in Austria si Grecia. In calitate de vocalista, a sustinut numeroase concerte de jazz in diferite formule de trio, alaturi de chitara si contrabas, dar si in formule duo.

Cristian Soleanu este membru al Big Band-ului Radio inca din 1990, realizand pe langa aceasta activitate, colaborari pentru muzica de teatru si teatru radiofonic cu Alexandru Tocilescu, Cristian Ioan, George Marcu. De-a lungul timpului, a cantat alaturi de David Palmer Symphonic Project, Global Unity (Sam Newsome, Carlo de Rosa, Derek Phillips, Lucian Ban), Blutopia (Alex Harding, Bruce Cox, Hill Greene, Lucian Ban) si Badilleiras Jazz Samba do Mar Negro (Decebal Badila, Marcihno Eiras,Vlad Popescu). A colaborat si la coloanele sonore ale unor seriale precum “Stefan cel Mare” si “Lombarzilor 8”, dar si pentru filmul de lung metraj “Legiunea Straina” in regia lui Mircea Danieliuc.

Ciprian Pop este, in prezent, masterand la Universitatea Nationala de Muzica Bucuresti, sectia jazz (chitara). A participat la workshopurile Jazz de la Cisnadie ale profesorului Sorin Romanescu in anii 2007,2009 si 2010. Activiatea si talentul sau interpretativ i-au adus mai multe premii printre care premiul I al Concursului Ziua Chitarelor 2009, prima editie, premiul Radio Romania in 2009, premiul special al juriului la Festivalul international de jazz studentesc de la Targu Mures in 2010.

Nascut in 1958, George Natsis este unul dintre cele mai cunoscute nume in domeniul muzical romanesc. Castigator a peste 20 de premii pentru lucrarile compuse, a realizat genericul unor emisiuni de televiziune precum „Ora 1 a venit” (Tele 7abc), „Muzica e viata mea” (TVR1) si pentru transmisiunile Festivalului International „Cerbul de Aur” (TVR1). A compus muzica filmului „Divort din dragoste” in regia lui A. Blaier. Din 1993, colaboreaza ca pianist cu Big Band-ul Radio. In calitate de aranjor a colaborat cu Stefan Hrusca, Ovidiu Lipan, Gheorghe Zamfir si Florin Piersic. A asigurat orchestratia si directia muzicala pentru emisiunea „O la la” de la ProTV si pentru spectacolul de music-hall „Micul Paris”.

Student al Universitatii Nationale de Muzica Bucuresti, sectia Compozitie Jazz, Michael Acker are o bogata activitate concertistica atat in tara, cat si in strainatate alaturi de ansambluri precum “Canzonetta”, „The Others, „Cuantune”, dar si de trupa de teatru „Impuls”. Participarile la concursurile studentesti de la Targu Mures si Sibiu i-au adus de fiecare data, premii si distinctii pentru calitatile sale interpretative.

Vlad Popescu a inceput colaborarea cu Big Band-ul Radio in 1992, aceasta desfasurandu-se neintrerupt pana astazi. In 1996, a devenit percutionist secund al Filarmonicii „George Enescu”. Primele concerte peste hotare la care a luat parte ca baterist si percutionist au avut loc in 1997, in Italia, Spania si Germania. A evoluat in toate editiile de pina acum (2000 – 2005) ale Festivalului Interntional de Jazz de la Bucuresti, fie ca sideman al unor notabili muzicieni romani si straini – pianistul italian Guido Manusardi in 2002, in 2003 cu grupul trompetistului francez Michel Marre si cu grupul „East Village”, in 2004 si 2005 impreuna cu Decebal Badila si cu virtuozul chitarist brazilian Marcinho Eiras (2005), dar si ca lider de proiect, la editia 2004.

Programul urmatoarele recitaluri din Stagiunea de Jazz:
– 9 martie – “…years after Petrucciani”
– 13 aprilie – “O scurta istorie a chitarei”
– 11 mai – “Footprints/Music of Wayne Shorter”
– 8 iunie – “Muzica in Romania inainte de 1950”

Pretul unui bilet este de 30 lei. Pentru informatii: 0723 103 103; info@teatrulact.ro.

Bucuresti, 31.01.2011

{mosloadposition user9}

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *