metalshow

STACK UP!

Participantii din Romania ajuta la stabilirea unui nou record omologat de Guinness World Records in sport stacking joi, 17 noiembrie

CINE: Participantii din mai multe localitati din Romania
CE: A 10-a participare a World Sport Stacking Association (WSSA) STACK UP!

CAND: Joi, 17 noiembrie (Guinness World Records Day)
INTERVAL DE PARTICIPARE: pe parcursul intregii zile
 
Stiai ca ridicarea si coborarea de pahare sportive iti da energie, iti activeaza activitatea cerebrala si este, de asemenea, o activitate cu care poti sa stabilesti recorduri mondiale? Joi, 12 noiembrie, sute de mii de participanti vor lua parte in ceea ce Guinness World Records® defineste ca fiind «Cel mai mare eveniment de sport stacking». Pe durata Guiness World Records Day sport stacker-ii din toata lumea vor ridica si cobori rapid piramide de pahare cu o viteza halucinanta pentru cel putin 30 minute, toate acestea fiind combinate cu activitati de fitness. Tinta este stabilita la 610 000 participanti pentru ca sport stacking cu Speed Stacks ® isi mareste popularitatea in lume.
 
Anul trecut 618 394 stackeri au participat la doborarea recordului anterior Stack Up care a fost de 592 292 participanti. Inca o data, zeci de mii de stackeri sunt asteptatai pentru a-si arata abilitatile de sport stacking atat in SUA, cat si in alte tari ca Ungaria, Germania, Israel, Corea de Sud, Noua Zeelanda, Columbia si Taiwan. Mai mult decat atat, multe scoli folosesc acest eveniment pentru o cauza anume.
 
In Romania anul trecut au participat aproape 1300 participanti si anul acesta ne asteptam la 1500 participanti. Locatiile sunt in Bucuresti, Iasi, Galati, Bolintin Vale si Drobeta Turnu Severin.
 
Asa cum spune Bob Fox, fondatorul WSSA, evenimentul Guiness este o modalitate extraordinara de a aduce impreuna stacker-ii de pe tot globul. „ Sport stacking-ul este o activitate placuta de participantii de orice varsta si orice cultura, promoveaza coordonarea mana-ochi, activitatea cerebrala, fitness-ul, activitatile de echipa, viteza si o multitudine de activitati distractive. Acesta este al noualea an in care facem echipa cu Guiness World Records si suntem foarte entuziasmati sa doboram inca o data recordul.”
 
Sport stacking cu Speed Stacks este in mai mult de 40 000 scoli si organizatii de tineret la nivel mondial. Este atractiv pentru profesori si copii pentru ca este foarte usor de invatat, dar este greu sa fii printre cei mai buni. Beneficiile practicarii lui sunt imbunatatirea capacitatii de reactie, a coordonarii mana-ochi, a concentrarii si a atentiei. WSSA este organizatia care guverneaza sport stacking-ul si promoveaza intalnirile de stacking, concursurile si campionatele la nivel global. Speed Stacks este furnizorul oficial de echipamente pentru WSSA.
 
Pentru a lua parte la activitatea Stack Up, scolile si organizatiile din intreaga lume trebuie sa inscrie un numar minim de 25 stackeri in platforma on-line WSSA. Odata ce grupul a terminat intervalul de 30 minute de activitati (oricand pe parcursul zilei de 12 noiembrie) organizatorul si un martor trebuie sa trimita on-line numarul real de participanti catre WSSA, care va transmite mai departe numarul final catre Guiness pentru recunoasterea oficiala.
 
Sport stacking a fost denumit ca fiind „o cale pentru a face miscari rapide cu mainile”. Este un sport incitant in care practicantii ridica si coboara cat de reped pot 12 pahare sportive cu un design special – denumite Speed Stacks – urmand o secventiere predefinita. Stacker-ii fac activitatea contra timp, concureaza in stafete si de multe ori combina sport stacking-ul cu activitati de fitness in timpul activitatilor de educatie fizica (vezi thewssa.com sau speedstacks.com).

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *