creative night talks
Shadow

Spectacolul de teatru “Martha și George”, cu Kira Hagi și Jonathan Alexandru, revine pe scena Teatrului Nottara

După o perioadă de pauză cauzată de contextul pandemic, spectacolul de teatru “Martha și George” revine pe scena Teatrului Nottara, duminică, 14 februarie, de la ora 19:00. Următoarea reprezentație va fi pe 21 martie, de la ora 19:00, la Teatrul Nottara.

Piesa “Martha și George” este scrisă de Ileana Răducanu, în regia lui Filip Ristovski, iar din distribuție fac parte tinerii actori Kira Hagi și Jonathan Alexandru; premiera spectacolului a avut loc în 2018.

“Martha și George” este o radiografie a căsniciei celebrului cuplu din perioada interbelică, realizat sub forma unei montări contemporane, în care se regăsesc momente de coregrafie, de umor și de dramă, dar și povestea din spatele unei relații, care poate fi a oricui.

Martha, fiica lui Lahovary, cunoscută personalitate culturală a perioadei interbelice, este cea care a recondiționat și a dat viață Palatului Mogoșoaia și a creat în acel loc încărcat de istorie un hub cultural, unde veneau cei mai interesanți oameni ai perioadei, de la Marcel Proust și Antoine de Saint Exupery, până la regi și oamenii politici ai vremii. S-a măritat foarte tânără, la 16 ani, când s-a îndrăgostit de prințul George Valentin Bibescu. Relația lor nu a fost lipsită de scandaluri, dar și de iubire.

afis Martha si George

Povestea poate fi comparată cu relațiile contemporane, abordarea fiind de așa natură, încât spectatorii să se regăsească în oricare dintre situațiile prin care au trecut de-a lungul vieții lor. „Deși sunt doar două personaje, piesa are de toate”, spune Filip Ristovski, „dragoste și ură, dans, acțiune. E un spectacol de teatru perfect pentru orice gen ai prefera.”

În distribuție sunt Kira Hagi, o talentată tânără actriță, deja cu experiență de scenă și de film, și Jonathan Alexandru, muzician și actor, care provine dintr-o familie de oameni talentați care i-au permis să se dezvolte în zona artistică, devenind un tânăr cu un potențial excepțional, masterand la Conservator și o personalitate cum rar există în generația lui. El a compus și muzica pentru spectacol, precum și o melodie scrisă și interpretată de el, intitulată Just give me a chance, care s-a transformat în teaser-ul spectacolului.

„Este o piesă de teatru potrivită pentru tineri, în primul rând pentru că află detalii inedite din viața unei personalități uimitoare, a unei feministe dinainte să se fi inventat mișcarea, a unei femei care și-a iubit țara și care a încercat prin toate resursele de care dispunea să facă orice îi stătea în putință să ajute și să ridice prin cultură nivelul celor din jurul său”, spune doamna Marinela Țepuș, directorul Teatrului Nottara. „E un spectacol din care poți să pleci cu multe învățăminte legate de viața de cuplu”, a adăugat domnia-sa.

Fișă tehnică spectacol de teatru Martha și George:
Cu: Kira Hagi, Jonathan Alexandru
Regia: Filip Ristovski
Dramaturgia: Ileana Răducanu
Coregrafia: Eugenia Stoian
Muzica: Jonathan Alexandru
Videoproiecții: Radu Burduj
PR: Mara Eliza Barza

Informații suplimentare găsiți online pe pagina de Facebook Martha și George și de pe site-ul Teatrului Nottara.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *