free download 78 travel guides written by experts

Spectacolul “Argentina”, in selectia finala a Festivalului „Prix Italia”

Spectacolul “Argentina” – scenariul radiofonic şi regia artistică Ilinca Stihi – a primit o nouă recunoaştere internaţională. La cea de a 63-a ediţie a „Prix Italia” (18 – 23.09.2011, secţiunea radio-drama), producţia Redacţiei Teatru a Radio România, „Argentina”, a fost selectată într-un prestigos ”top trei”, alături de alte două spectacole radiofonice, „Please Mind the Gap” (Croaţia, HRT) şi „Little Thumb” (Italia, Radio 24)

Inspirat de poemul „Veghi” din volumul „Iluminări” de Arthur Rimbaud, spectacolul „Argentina”a primit astfel o nouă recunoaştere internaţională după ce, în mai 2011, la Festivalul Internaţional de la Hvar (ediţia a XV-a, secţiunea teatru radiofonic), „Argentina” a câştigat Prix Marulic.

După spectacolul „Maldoror” – distins, la rîndul său, în 2010, cu Premiul „Ex Aequo” şi Premiul „Marulic” la două importante festivaluri internaţionale (detalii pe //srr.tnr.ro), „Argentina” este cea de a doua parte a unui triptic în care Ilinca Stihi spune o poveste despre Vlad Ţepeş. Nu, nu acela din istoria noastră medievală, ci un tânăr realizator de emisiuni de radio, care îşi găseşte salvarea din plasa platitudinilor cotidiene într-un univers compensatoriu – o lume imaginară, dar şi posibilă – căutând pasiunea, aventura şi senzualitatea. Argentina devine obsesia călătoriilor, decorul viselor în culori tari, a sexualităţii violente.

Ilinca Stihi, care este şi regizorul artistic al spectacolului, elaborează împreună cu Mihnea Chelaru şi Mădălin Cristescu, un spectacol în care identitatea eroului se exprimă în registre sonore multiple, iar Marius Manole, în rolul principal, găseşte resurse actoriceşti să convingă.

Bucuresti, 04.10.2011

{mosloadposition user9}

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *