free download 78 travel guides written by experts

Spectacol si pichetari impotriva eutanasiei

Societatea civila continua lupta inegala pentru salvarea cainilor comunitari de la macelul pregatit de autoritatile locale si de parlamentarii PDL.
Luni, 11 aprilie 2011 (orele 15) si marti, 12 aprilie (orele 11), organizatiile neguvernamentale de protectie a animalelor vor organiza mitinguri de protest fata de intentia deputatilor de a aproba prin vot, in plenul Camerei Deputatilor, raportul Comisiei de Administratie Publica asupra proiectului de lege cu privire la gestionarea cainilor fara stapan ( cunoscut ca “Legea Marinescu II”), document care amendeaza forma initiala a proiectului de lege, prin introducerea eutanasierii. Actiunile se vor desfasura in Bucuresti, strada Izvor nr.2-4, sector 5, in Parcul Izvor din fata cladirii Parlamentului.

Protestele iubitorilor de animale atrag atentia asupra faptului ca eutanasierea nu a dus si nu va duce la disparitia cainilor strazii, ci doar la disparitia unor fonduri uriase in buzunarele celor care, cu atata inversunare, forteaza modificarea legislatiei in vigoare . De altfel, lipsa masurilor legale din partea primariilor si a consiliilor locale, care ar fi putut eradica pana acum fenomenul cainilor fara stapan dovedeste premeditarea crimei in masa, o mega-afacere.

In contextul dezbaterilor aprinse pe tema sortii cainilor fara stapan, sterilizare versus eutanasiere, orasele au dat publicitatii cifrele cheltuite pentru eutanasierea unui caine , in perioada premergatoare intrarii in vigoare a legii nr.9/2008, supranumita “Legea Marinescu I”, act normativ care interzice eutanasierea cainilor comunitari sanatosi . Sumele difera, in functie, probabil, de interesele si comisioanele ascunse “cuvenite” celor cu pixul in mana: 218 euro (Slatina), 200 euro (Brasov), 103 euro (Arad), 75 euro (Constanta), 62 euro (Bucuresti). In prezent, Primaria Capitalei cheltuie in jur de 20 de euro pentru o sterilizare. Rezulta ca, si din punct de vedere economic, sterilizarea este o solutie mult mai eficienta.

In locatia mentionata, bucurestenii au urmarit ieri, 9.04.2011, spectacolul cu tema “SPUNETI NU EUTANASIERII CELUI MAI BUN PRIETEN AL OMULUI, CAINELE!".

Manifestarea a avut rolul de a sensibiliza opinia publica si autoritatile si de a atrage atentia asupra proiectului legislativ care va intra in dezbatere luni, 11.04.2011.Spectacolul a fost onorat cu prezenta unei multitudini de personalitati iubitoare de animale. Au urcat pe scena europarlamentarul Corneliu Vadim Tudor, Marius Marinescu, initiatorul Legii nr.9/2008 de protectie a animalelor si al proiectului legislativ cu privire la gestionarea cainilor fara stapan, interpretii Irina Loghin, Gheorghe Turda, Stefania Rares, Valeria Arnautu, Gheorghe Zamfir, duetul Aftimia Lates-Aurel Negrau, Daniela Safta, Mihai Constantinescu, Mirabela Dauer, sopranele Daniela Vladescu, Bianca Ionescu, Cosette Marinescu, actorii Nuami Dinescu, Andrei Duban, av. Paula Iacob, av. Daniel Ionascu, interpretii de muzica de petrecere Lele si Cristiana, reprezentanti ai unor organizatii neguvernamentale pentru femei sau culturale si numerosi altii.

Vorbitorii au aratat ca Romania este in colaps. Nu doar animalele, ci si scolile, bolnavii, pensionarii, bebelusii, mamele, somerii, bugetarii si multe alte categorii sociale sunt in pericol. "Pe oameni ii scot din spitale cu forta si ii arunca unde? Direct peste gardul cimitirelor", a spus Corneliu Vadim Tudor.

"Cainii sunt buni, cainii sunt ingeri" a mai adaugat europarlamentarul. Toate persoanele prezente au subliniat necesitatea de a ne comporta cu animalele in mod uman, civilizat, si, in special, cu prietenul cel mai bun al omului, cainele.
Marius Marinescu a atras atentia ca introducerea eutanasierii ne va scoate in afara Uniunii Europene. “ Organizatiile neguvernamentale din strainatate vor boicota toate produsele noastre la export si vor convinge investitorii straini sa nu vina in Romania, unde vor vedea sange pe strazi, caini loviti si otraviti.”

Sterilizarea "fabricutelor de pui", cum a numit catelusele artistul Gheorghe Zamfir, este in mod imperios necesara. "Este vina noastra ca se intampla accidente intre om si caine", a mai subliniat artistul.

Andrei Duban a folosit o figura de stil inspirata: "Politicienii sunt de fapt asemuiti pescarusilor. Cand sunt jos, iti mananca din palma. Cand ajung sus, acolo, fac in capul nostru".

Fundatia Internationala “Vier Pfoten” a prezentat publicului demonstratii cu caini utilitari, caini cu rol terapeutic, folositi in centre de copii, bolnavi si persoane varstnice, instruiti sa amelioreze starea celor suferinzi. De asemenea, patrupedele insotesc echipa Fundatiei la orele pentru protectia animalelor, organizate in scoli. Cainii respectivi, luati de pe strada sau adoptati din adaposturi, au demonstrat, inca o data, inteligenta rasei comune si au incantat asistenta cu exercitii complexe si acrobatii.

La evenimentul de sambata, asociatiile "Cutu, cutu" si "Robi" au propus catei si pisici spre adoptie, iar animalele adoptate au primit numele personalitatilor care le-au oferit noilor stapani. Astfel, Irinuca,Daniela, Stefania, Mirabela,Ghita, Mihai sau Dubi au ajuns in familii iubitoare.

Amplasarea unui info-cort in apropierea scenei, a dat posibilitatea celor interesati sa primeasca materiale si informatii despre cainii fara stapan si despre avantajele sterilizarii de la reprezentantii organizatiilor neguvernamentale de protectie a animalelor .

Iubitorii de animale ,"protectorii de zona" (voluntarii) si asociatiile de protectie a animalelor au recitat poezii (creatii proprii) sau si-au prezentat activitatea.

Organizatorii spectacolului au fost Marius Marinescu, initiatorul legii pentru protectia animalelor si al proiectului legislativ pentru sterilizare, Codrin Stefanescu,Constantin Bebe Ivanovici,Mirabela Dauer,Mihai Constantinescu, asociatiile pentru protectia animalelor "Cutu, cutu" si "Robi", Fundatia "Vier Pfoten".

La protestele anuntate pentru zilele de luni si marti vor participa si o parte dintre personalitatile care au evoluat pe scena spectacolului desfasurat sambata in Parcul Izvor. Si-a anuntat prezenta si Alteta Sa, printesa Maya de Hohentzoller, din partea Casei Regale a Spaniei.

Bucuresti, 10.04.2011

{mosloadposition user9}

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *