free download 78 travel guides written by experts

Spectacol lectura IN CONTAINER de Constantin Cheianu

Teatrul ODEON si Fundatia Culturala „Camil Petrescu” prezinta miercuri 18 februarie, la ora 19, al doilea spectacol-lectura din cadrul proiectului Dramaturgi de azi la Odeon: IN CONTAINER de Constantin Cheianu

Cu: Dorina Lazar, Marius Stanescu, Dimitrii Bogomaz, Mihai Smarandache, Relu Poalelungi, Ion Bechet

Regia: Cristian Dumitru        

Lectura va fi urmata de discutii cu publicul.

Participa: dramaturgul Constantin Cheianu si sociologul Dumitru Sandu.

Dumitru SANDU este specialist in migratie, dezvoltare comunitara si sondaje de opinie, profesor la Departamentul de Sociologie al Universitatii Bucuresti. Autor şi coordonator a numeroase studii si rapoarte de cercetare, printre care Spatiul social al tranzitiei (Polirom, 1999), Locuirea temporara in strainatate. Migratia economica a românilor: 1990–2006 (Fundatia pentru o Societate Deschisa, 2006).

Constantin CHEIANU s-a nascut in 1959. A studiat filologia la Universitatea de Stat din Chisinau. Dintre piesele sale reprezentate mentionam: Noi, Plasatoarele, Achitarea lui Salieri, Luministul, Luna la Monkberry. A obtinut Premiul pentru Dramaturgie al Uniunii Scriitorilor din Moldova (1998), Premiul pentru Proza al Uniunii Scriitorilor din Moldova (1999), Marele Premiu la Festivalul de Dramaturgie Nationala (2008).

Piesa Volodea, Volodea… a avut premiera absoluta pe 17 ianuarie 2009, sub titlul Made in Est, la Teatrul National „Vasile Alecsandri” din Iaşi (regia Claudiu Goga), iar la sfarsitul aceleasi luni a fost montata cu titlul Made in Moldova la Teatrul „Satiricus” din Chisinau (regia Sandu Grecu).

In container a fost publicata de Editura Cartier in 2007 si a fost montata in regia autorului la Teatrul „Alexei Mateevici“ din Chisinau. A fost prezentata, de asemenea, ca spectacol-lectura, in cadrul Festivalului „Szene: Moldau” organizat la Dresda in primavara lui 2008.  Este inclusa in antologia Dramaturgi basarabeni de azi, editata in 2008 de Fundatia Culturala „Camil Petrescu”, cu sprijinul AFCN si UNITER.

Bucuresti, 10.02.2009

{mosloadposition user10}

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *