Find your $100k business idea in 10 days and get the first clients fast

Spectacol in premiera sustinut de British Council

Aşteptându-l pe Godot la Teatrul Naţional Radiofonic   

În Anul Samuel Beckett, Teatrul Naţional Radiofonic prezintă în premieră spectacolul Aşteptându-l pe Godot, traducerea Gellu Naum, regia artistică Gavriil Pinte, premieră care vine să recupereze o mare absenţă din fonoteca teatrală a Societăţii Române de Radiodifuziunii. Spectacolul radiofonic Aşteptîndu-l pe Godot va fi difuzat în premieră la Radio România Actualităţi, sâmbătă şi duminică, 13-14 mai, (partea I şi partea a II a), ora 20:30.

În 1955 a avut loc premiera absolută a piesei în Marea Britanie, iar cariera internaţională a acestui text a fost una impresionantă: de la reprezentaţia în închisoarea Sant Quentin – unde puşcăriaşii au fost mişcaţi de destinul celor doi vagabonzi, Vladimir şi Estragon, prizonieri la rîndul lor ai unei aşteptări căreia încearcă să-i găsească sensul – şi până la această montare radiofonică.

Gavriil Pinte explorează şi exploatează artistic cuvintele şi tăcerile asociate de Samuel Beckett într-o construcţie făcută cu rigoarea unei creaţii muzicale. Distribuţia îi are pe afiş pe Dan Aştilean, Constantin Cojocaru, Constantin Drăgănescu, Gheorghe Visu, Simona Popescu, regia de studio este semnată de Milica Creiniceanu, redactor Crenguţa Manea.

Spectacolul a fost realizat cu sprijinul acordat de British Council, care propune prin programele sale de artă în România incursiuni în tradiţie şi în contemporan: spectacole de teatru şi dans, festivaluri de film, expoziţii de design, pictură şi artă digitală, concerte de muzică clasică şi contemporană, web şi noi tehnologii de comunicare, publicitate, proiecte de arhitectura şi regenerare urbana.

Bucuresti, 9.05.2006

{mosloadposition user10}

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *